Aday listelerinin YSK'ye verilmesine saatler kala aday adayları ve partiler yoğun trafik yaşadı

Listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesine saatler kala dün partiler ve milletvekilleri arasında yaşanan seçim hesapları hız kazandı. Ankara gün boyu partiler arası görüşme trafiğine sahne olurken seçimlere bağımsız adayların damgasını vurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Anavatan Partisi ile Demokrat Parti (DP) arasında birleşmenin sağlanamaması her iki partide de dengeleri alt üst etti. Birleşme hayalinin suya düşmesi DP'de istifaları gündeme getirdi. Mahir Kaynak'ın kızı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın DP adaylığından çekilmesinin ardından, Mehmet Ali Bayar ve Ba-hattin Şeker de adaylıklarını geri çektiler.

İSTİFALAR DEVAM ETTİ
Birleşememe krizi DP'de Bahattin Şeker'in de istifasına yol açtı. Şeker'in parti yönetiminin aday belirleme yöntemine itiraz ettiği ve bu nedenle hem görevinden, hem de adaylıktan çekildiği kaydedildi. Bu isimlerin yanı sıra DYP eski genel başkan yardımcısı ve eski Antalya Belediye Başkanı Hasan Subaşı da DP adaylığından çekildi.

GP-DP YAKINLAŞMASI
Merkez sağdaki birleşmenin sağlanamamasının ardından dün sabah saatlerinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar'in Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'dan randevu istediği ancak Ağar'ın bu talebinin Uzan tarafından geri çevrildiği iddia edildi. DP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Keçeli ise partisinin tek başına seçimlere gireceğini söyleyerek Uzan'la görüştükleri iddiasını yalanladı.

ERBAKAN KONYA'DAN ADAY OLUYOR
Saadet Partisi (SP), Refah Partisi'nin kapatılması nedeniyle siyasi yasaklı olan Necmettin Erbakanı'ı Konya'dan milletvekili adayı göstermeye karar verdi. Parti yetkilileri, kendileri açısından Erbakan'ın adaylığı önünde bir engel bulunmadığını belirtirken, "Erbakan ile ilgili kararı YSK verecektir" dedi.

SEÇİME BAĞIMSIZLAR DAMGASINI VURACAK
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) seçime bağımsız adaylarla katılma yönündeki tutumunun ardından bağımsız adayların sayısındaki artış, 22 Temmuz seçimlerine bağımsız adayların damgasını vuracağını gösteriyor. İstanbul'da Prof. Dr. Baskın Oran ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras'ın ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'tan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Mardin'den, Anavatan Partisi'nden istifa eden Mesut Yılmaz Rize'den, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel İzmir 1. bölgeden, Kamer Genç ise Tunceli'den bağımsız aday olarak seçimlere girmek için başvuruda bulundu.

YILMAZ BAĞIMSIZ ADAY
Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Mesut Yılmaz önce Anavatan Partisi'nden istifa etti, ardından Rize'den bağımsız milletvekili adayı olmak için YSK'ya başvuru yaptı. Yılmaz'ın başvuru dilekçesinieski milletvekillerinden Ahmet Kabil'in götürdüğü öğrenildi.