İstanbul Beyoğlu'nda trans kadının yüzüne kezzap atarak gözünü kaybetmesine neden olan Emre Bozkurt adlı erkek, kaçtığı Karabük’te tutuklandı.

Trans kadının yüzüne kezzap atan erkek tutuklandı

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Sadri Alışık Sokak’ta 17 yaşındaki trans kadının yüzüne kezzap atarak bir gözünde görme kaybı oluşmasına neden olan Emre Bozkurt adlı erkek tutuklandı.

Karabük'e kaçtığı tespit edilen 28 yaşındaki saldırgan, jandarma tarafından Eskipazar'da yakalanarak gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığına göre ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) yöntemi ile mahkemeye çıkarılan saldırgan, 'kezzap atma sureti ile kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Geçen salı günü ‘Suriyeli Asya’ olarak tanınan trans kadının oturduğu binadan dışarı çıktığı sırada, Emre Bozkurt tarafından yüzüne kezzap atıldı.

Saldırgan olayın ardından kaçarken yüzünden ağır şekilde yaralanan trans kadın, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Saldırı sonucu bir gözünü kaybettiği öğrenilen kadının Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Asya’nın hastanede çekilmiş görüntülerini sosyal medyada paylaşan arkadaşları, cinsel kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılmadan tüm yurttaşların hukukunun korunmasını istemişti. Buna paralel olarak sosyal medyada Emre Bozkurt’un tutuklanması için kampanya başlatılmıştı.