Trans kadınlar da var: 2016 Türkiye Trans Güzellik Yarışması

Bu sene İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen Angels of Turkey 2016 (Türkiye Trans Güzellik Yarışması) Taksim’de bulunan bir gece kulübünde gerçekleşti.

Komisyon Başkanlığını Asya Dilovan’ın üstlendiği yarışmada Tayland’da Türkiye’yi temsil edebilme şansına sahip olacak Rosalinda Peres, Angels of Turkey 2016 Türkiye Güzellik Yarışması birincisi olurken ikinci Kumsal Atasoy, üçüncü de Narin Esmersoy oldu. İlk üç derecenin dışında Duru Çölgülü seçilirken Yeliz Şahin de kıyafet güzeli seçildi.

Yarışmanın ve yarışmacıların gayesi Türkiye’de ve dünyada trans kadınların da var olduğunu, birlik ve beraberlik içinde olurlarsa güçlü olduklarını kanıtlamaktı. Bu yarışma her gün transfobik cinayetlere ve şiddete maruz kalan, bedenleriyle ve kimlikleriyle gurur duyan trans kadınların gür bir sesle “Trans kadınlar vardır ve var olacaktır” diye haykırmasına, bir nebze de olsa trans kadınların zor olan hayatlarını duyurmasına, iyileştirmesine, farkındalık yaratmasına ve kendilerini daha çok önemsemesine olanak sağlamıştır.