Trendyol’un düşük zam teklifine karşı direnişe geçen Trendyol Express çalışanları, soğuk havaya rağmen Maltepe ve Yenikapı meydanlarında toplandı. Taleplerini sıralayan işçiler, yüzde 50 zam ve hakkını arayan hiçbir kuryenin iş hakkının elinden alınmamasını istedi.

Trendyol’da ‘direniş günleri’ devam ediyor

Trendyol Group firmasının dağıtım ayağı olan Trendyol Express işçilerinin, düşük maaşlara ve yetersiz zam teklifine karşı dün başlattıkları 2 günlük iş bırakma eylemi bugün de devam etti.

İstanbul’un iki yakasında, yer yer sıfırın altına inen hava sıcaklığına rağmen Maltepe ve Yenikapı meydanlarında toplanan Trendyol Express çalışanları, 4 temel talep sıraladı.

İşçiler, tamamlama ücretine yüzde 50 zam, ikinci slotun kaldırılması (çalışma/dağıtım zamanı), hak aramaya katılan işçilerin iş haklarının feshedilmemesi ve çalışanların üzerindeki mobbingin kaldırılmasını talep etti.

trendyol-da-direnis-gunleri-devam-ediyor-972529-1.

Maltepe’deki eylemde işçiler adına okunan açıklamada, “Bizler bugün keyfiyetten bulunmuyoruz. Korkmuyoruz, hakkımızı alacağız! Gelmeyen Trendyol Express işçilerine de sesleniyoruz, bizler hepimizin hakkı için bağırıyoruz” denildi.

İşçiler, aldıkları ücretlerle geçinemediklerini, anca araçların ücretlerini karşılayabildiklerini kaydetti.

İZMİR VE ESKİŞEHİR’DE DE EYLEM

Öte yandan Trendyol Express çalışanlarının eylem yaptığı tek kent İstanbul değildi.

İşçiler düşük zamlara karşı İzmir’deki Bayraklı Meydanı'nda da toplandı. Patronların Ensesindeyiz Ağı sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hakkını arayan Trendyol işçisinin yanındayız!” dedi.

Eskişehir'de de Trendyol emekçileri "Sefalet zammını kabul etmiyoruz!" diyerek sokağa çıktı. İşçiler basın açıklaması gerçekleştirerek taleplerini sıraladı.

TRENDYOL NE DİYOR?

Trendyol Express çalışanları, kendi kurdukları şahıs şirketleri üzerinden Trendyol ile iş yapıyor. Bu nedenle eylemde yapan dağıtım işçileri, kendilerini “Trendyol’un taşeronları” olarak tanımlıyor.

Emekçilerin eylemleri karşısında Trendyol, çalışanların hak edişlerinin 10 bin TL'nin altında kalmadığını iddia ediyor. Şirket, yapılan zammın yüzde 11 değil, yüzde 22 olduğunu savunuyor.

Çalışanlar ise masraflar düşüldüğünde kendilerine 4 bin TL kaldığını belirtiyor.