Kendilerine baskı ve sansür uygulandığını söyleyen Haber Sen üyesi TRT çalışanları dün istanbul Radyosu önünde ey

ULAŞ ÖZTÜRK / Kendilerine baskı ve sansür uygulandığını söyleyen Haber Sen üyesi TRT çalışanları dün istanbul Radyosu önünde eylem yaptı. Sansürün en son örneği olarak, Küresel Barış Ve Adalet Koalisyonu (BAK) temsilcisini programına davet ettiği için kınama ve iki maaş kesme cezası uygulanan Yeşim Elibol'u gösteren TRT çalışanlarına birçok sendika ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

'ELEKTRİK İŞİ KARIŞIK'
TRT çalışanlarının eylemine Küresel Barış Ve Adalet Koalisyonu (BAK) adına katılarak bir konuşma yapan Ufuk Uras, ses düzeni için radyo binasından çekilen elektrik kablolarının kesilmesi üzerine, "Bu elektrik işinde tuhaflık var. Halkı sorgularken elektrik kullananlar, kendileri sorgulanırken elektriği kesiyorlar" dedi.

Uras, "Washingtonlu Tayyip'e bir çift sözüm var; TRT'nin T'si Tayyip'ten gelmiyor, tarikatdan gelmiyor, tekkeden de gelmiyor. AKP, Ak Parti olmak istiyorsa emek düşmanı olmaktan vazgeçmelidir. TRT bağnazlığın borazanı olamaz, ideolojik ayin merkezi olamaz, kimsenin çifliği olamaz, TRT barışın sesine kapanamaz, savaş ve şiddet kışkırtıcılığı yapamaz. TRT'nin yayın ilkesi kamu yararına yayıncılık olmalıdır. Kamu yararı da barışı savunmayı ve halkın yanında olmayı gerektirir" dedi.

"BARIŞI SAVUNMAK SUÇ MU?
Haber Sen adına açıklama yapan Mehmet Demir ise AKP iktidara geldikten sonra TRT'de kadrolaşmanın ve sansürün boyutlanarak arttığını belirterek, "Barışı savunmanın TRT'ye yasalarla verilmiş bir görev olduğundan hareket eden program yapımcısı Yeşim Elibol, 16 Mart tarihindeki radyo programında 'barış' konusunu işlemek üzere Küresel BAK'dan bir kişiyi konuk etmiştir. Yayından 13 gün sonra da arkadaşımıza soruşturma açıldı ve kınama verildi" dedi.

Eyleme, KESK yöneticisi Sevgi Göğçe, DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, KESK eski Başkanı Sami Evren, Barış Girişimi Temsilcisi Yalçın Ergündo-ğan, Sine Sen Genel Başkanı Yusuf Çetin'de katılarak TRT çalışanlarına destek verdi.