TRT Haber ekranlarında yayınlanan Satır Başı programında ekrana verilen KJ sosyal medyada gündem oldu. Tepkilerin ardından açıklama yapan TRT özür diledi.

TRT'nin Azerbaycan için kullandığı ifade sosyal medyada gündem oldu

TRT Haber muhabirinin canlı yayında Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaları anlattığı sırada, TRT Haber KJ'si "Azerbaycan sivillere saldırıyor" şeklinde alt yazı verdi.

Sosyal medyada gündem olan ifade, ifade tepkilere neden oldu.

TRT’DEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Tepkilerin ardından yapılan TRT'nin yazılı açıklamasında "Yayın politikamız ve vermek istediğimiz mesajlara tamamen ters bu hatadan ötürü özür dileriz" denildi.

TRT'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"Ermenistan’ın 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan’daki sivillere saldırısı ile başlayan sürecin ilk gününden bugüne TRT bölgeden etkin bir yayıncılık gerçekleştirmiştir.

Azerbaycan devlet yetkilileri, TRT’nin gerçekleştirdiği bu başarılı yayıncılık ve Azerbaycan’a olan desteğine gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden teşekkür mesajlarıyla cevap vermişlerdir.

TRT Haber Kanalımızda, savaş suçu işleyen işgalci Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarının bölgeden canlı muhabir bağlantısıyla anlatıldığı esnada yanlış bir alt yazı kısa süre ile ekrana gelmiştir.

Yanlış alt yazı ivedilikle düzeltilmiştir. Yayın politikamız ve vermek istediğimiz mesajlara tamamen ters bu hatadan ötürü özür dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Geçtiğimiz Ekim ayında TRT Haber’de yayınlanan Gece Bakışı programında, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemiye yönelik yaptığı açıklamalar sırasında TRT ekranında “Öööööööiiiiiillllll” şeklinde bir KJ yayımlanmış ve tepki çekmişti. TRT, söz konusuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.