TRT'nin uluslararası içerik platformunun adı "Tabii" olarak belirlenirken, platformun 7 Mayıs'ta yayın hayatına başlayacağı öğrenildi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Tabii'nin ilk etapta Türkiye'deki kullanıcılara ücretsiz olacağını söyledi.

Kaynak: AA
TRT'nin dijital platformu mayısta yayın hayatına başlayacak

TRT'nin uluslararası dijital içerik platformu "Tabii" 7 Mayıs'ta yayın hayatına başlıyor.

TRT'nin dijital platformu "Tabii"nin tanıtımı dün akşam Beykoz Kundura Fabrikası'nda yapıldı.

"Tabii"nin isminin ve logosunun tanıtıldığı etkinlikte konuşan TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, "Dünyadaki aile odaklı içerik ihtiyacını karşılayacak öncelikli mecra olacağız. Film ve dizilerimizin yanı sıra emanet zihinler ve kalpler olarak gördüğümüz çocuklarımız için yepyeni animasyon içerikleriyle bize güvenen ailelerimizin yeni dijital evi haline gelecek. Bu vizyon çerçevesinde belirtmek isterim ki TRT uluslararası dijital platformumuz tüm insanlığı aynı suda yıkamak isteyenlere karşı açılmış saf, doğal ve yeni bir kaynaktır" diye konuştu. 

Sobacı, konuşmasının devamında şu bilgileri paylaştı:

"TRT uluslararası dijital platformu ilk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerindeki içeriklerden oluşacak. 30 yeni yapım ve 184 bölüm ile açılış aşamasında en zengin orijinal içeriğe sahip platform unvanını taşıyacak. TRT'nin sevilen yapımlarının da yer alacağı platformumuz ülkemizde 7 Mayıs'ta izleyicilerimizin ilgisine sunulacak."

Sobacı, TRT'nin uluslararası dijital platformu "Tabii"ye "www.tabii.com" adresinden ulaşılabileceğini ve ilk etapta Türkiye'deki kullanıcılara ücretsiz olacağını söyledi.