CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, TRT'nin ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Çalışan kadın yuvasını dağıtır” yorumuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

TRT ve Arınç ortaklığı: Çalışan kadın yuvasını dağıtır!

Bülent Arınç ve birçok AKP'li milletvekilinin kadınları hedef alan açıklamaları sonrası CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

Acar, TRT ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kadınların çalışmasının boşanmaları arttırdığına yönelik açıklamalarını TBMM’ye taşıyarak, Bakan Ayşenur İslam’a “Bakanlığınız kadınların çalışmasını mı, çalışmamasını mı desteklemektedir” diye sordu.

Acar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, TRT’den yayınlanan “Çalışan kadın yuvasını dağıtır” mesajının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da benzer bir açıklama yaptığına dikkat çekti. Acar, “Kamu kaynakları ile yayın yapan TRT’den yayınlanan ‘Çalışan kadın yuvasını dağıtır’ mesajının ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da kadınların çalışmasının boşanmaları arttırdığı açıklamalarına Bakanlığınızın bakışı nedir? Bakanlığınızın tespitleri de bu yönde midir? Bakanlığınız, kadınların çalışmasını mı, çalışmamasını mı desteklemektedir?” diye sordu.

Bakanlığın, kadın erkek eşitliğine aykırı yayınları nedeniyle TRT ile ilgili bir işlem yapıp yapmadığı konusunda bilgi isteyen Acar, “Kamu olanakları ile yayın yapan TRT’den kadınlara yönelik ‘Hamile kadın sokağa çıkmamalı’, ‘Çalışan kadın yuvasını dağıtır’ gibi negatif ayırımcılık içeren mesajlar verilmesi ile ilgili olarak Bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır? TRT’ye bir başvuru yapmış mıdır? Ne yanıt verilmiştir? Bir başvuru yapılmamış ise gerekçesi nedir? Bakanlığınız bu mesajlara olumlu mu bakmaktadır? Bakanlığınız Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun ‘Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri’ başlıklı raporundan haberdar mıdır? Bir yandan kadınların istihdamının artması istenirken, bir yandan tersine mesajlar verilmesi bir çelişki değil midir?” dedi.