Eski ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de ulusal güvenlik belgelerini saklamak ve hükümetin bu belgelere ulaşma çabalarını engellemekle suçlanıyor. Suçlamanın resmi olarak yapılması durumunda Trump, hakkında federal suçlamalarda bulunulan ilk eski ABD Başkanı olacak.

Kaynak: Haber Merkezi
Trump hakkında bir iddianame daha: Ulusal güvenlik belgelerini saklamakla suçlanıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump için bir iddianame daha hazırlandı. The Guardian’ın haberine göre Trump bu sefer de ulusal savunma bilgilerini saklamak ve yalan beyanlarda bulunmak gibi suçlar nedeniyle yargılanabilir. Söz konusu iddianamenin Trump için şimdiye kadarki en önemli yasal tehlikeyi oluşturduğu belirtiliyor.

The Guardian’a konuşan bir yetkili, iddianamenin bir kısmının Miami’deki federal mahkemede özel savcı Jack Smith tarafından hazırlandığını kaydetti. 

SUÇLAMALAR

Guardian, Trump’ın avukatlarına gönderilen celp kağıdında yer alan suçlamaları şöyle özetledi: “Ulusal savunma bilgilerini kasıtlı olarak saklamak, adaleti engellemek için komplo kurmak, bir belgeyi yasal olmayan yollarla gizlemek, federal bir soruşturmada bir belgeyi gizlemek ve yalan beyanlarda bulunmak.”

Trump'ın avukatı Jim Trusty CNN'de katıldığı bir programda savcıların celp kâğıdında yedi suçlama sıraladığını doğruladı. Trusty, iddianamenin bir kopyasını görmediğini ancak Trump mahkemeye çıkmadan önce iddianamenin açıklanmasını umduğunu söyledi.

"BEN MASUM BİR ADAMIM!"

Trump, avukatlarının özel danışman Jack Smith'in ofisindeki savcılardan suçlamaları özetleyen ve kendisini önümüzdeki salı günü Miami'deki yetkililere teslim olmaya çağıran bir e-posta almasından kısa süre sonra kendi sosyal medya platformu Truth Social'da iddianameyi doğruladı.

Trump, aynı sosyal medya hesabından "Eski bir ABD Başkanı'nın başına böyle bir şey gelebileceğini hiç düşünmemiştim. BEN MASUM BİR ADAMIM!" yazdı.