Trump’ın seçim çalışmaları kapsamında yürüttüğü antifa karşıtı kampanyada, Nazilerin kamplarda komünistleri ve Yahudilere yardım edenleri ayırt etmek için kullandığı sembole yer verildi

Trump’ın Antifa karşıtı kampanyasında Nazi sembolü

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemler için Antifa’yı sorumlu tutmuş, grubu terör örgütü kabul edeceğini ifade etmişti.

3 Kasım’da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyanın bir parçası olarak Trump, Antifa’nın terör örgütü ilan edilmesi için bir imza kampanyası başlattı. Trump’ın ekibi başlatılan bu kampanyada, Naziler tarafından kamplarda komünistleri ve Yahudilere yardım edenleri ayırt etmek için kullanılan sembole yer verdi.

Facebook üzerinden yapılan reklamlı paylaşımlarda yer verilen görsel, Donald Trump, Mike Pence ve Team Trump hesaplarından paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda “aşırı sol grupların tehlikeli çeteleri sokaklarımızda kargaşaya neden oluyor, şehirlerimizi yok ediyorlar” denilerek, Antifa’nın terör örgütü ilan edilmesi için başlatılan imza kampanyasına Amerikalılar davet ediliyor.

Çarşamba günü başlayan kampanyanın kırmızı üçgenli paylaşımları bugün sabah saatlerine kadar Trump’ın Facebook hesabında kalarak, 950 binden fazla etkileşim aldı.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, kampanyada kullanılan görselle ilgili tepkisini dile getirdi.