ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından 3 Mayıs tarihinde ülkeye sızma ve suikast girişimi suçlamalarına yanıt verdi. Trump, “Biz Venezuela'da bir şey yaparsak bu şekilde olmaz, biraz farklı olur” dedi

Trump'tan dikkat çeken Venezuela çıkışı


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 3 Mayıs tarihinde yaşanan ülkeye sızma ve suikast girişimi ile ilgili ABD Başkanı Donald Trump’ı suçlamasının ardından Trump, katıldığı bir televizyon programında suçlamalara yanıt verdi.

İHA'nın aktardığına göre, Trump, Venezuela'ya sızıp Devlet Başkanı Maduro'ya suikast girişimi başarısızlığa uğrayan ABD'li paralı askerlerinin arkasında kendi yönetiminin olduğuna dair suçlamaları reddetti.

Trump, Maduro'nun sosyalist yönetimini devirme niyetini gizlemeyerek, ancak bu çapta bir operasyona bu kadar küçük bir grupla kalkışmayacağını vurguladı.

ABD Başkanı'nın, "Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Bence ABD hükümetinin bununla hiçbir ilgisi yok ve neler olup bittiğini öğrenmem gerekiyor. Biz Venezuela'da bir şey yaparsak bu şekilde olmaz. Biraz farklı olur. Ona işgal derler" ifadeleri ise dikkat çekti.


Trump, Silvercorp isimli bir ABD'li özel güvenlik şirketinin paralı askerlerinin başını çektiği Venezuela’ya denizden sızma girişimi hakkında "Venezuelalılar ve diğer ülkelerden insanlardan oluşan haydut bir grup tarafından düzenlenmiş, iyi bir saldırı değil” ifadelerini kullandı.

Trump, son olarak “Plajdaki görüntüleri gördüm. General George Washington, tarafından komuta edilmediği aşikardı" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Öte yandan dün 7 (Mart) Venezuela’da darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan iki askerin ardından ABD, bu kişilerin kimlik bilgilerini ve ordudaki görevlerine ilişkin açıklama yapmıştı. ABD Kara Kuvvetleri bu kişilerin ordudaki görevlerine ilişkin detaylı bilgileri paylaşmıştı.

ABD VE VENEZUELA ARASINDA YAŞANANLAR

Venezuela'da 3 Mayıs'tan bu yana güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, hükümetin silahlı eylem, suikast ve darbe yapmak için ülkeye sızmaya çalıştığını savunduğu 2'si ABD'li 17 kişi yakalanmıştı.

Maduro, yakalanan kişilerin ABD ve Kolombiya hükümetlerince desteklendiğini, Guaido ile ilişkisi olduğunu savunmuş ve düzenlediği basın toplantısında, yakalanan kişilerin operasyon planını düzenlemekle itham ettiği SilverCorp ile Guaido'nun imzaladığını belirttiği anlaşmayı göstermişti.

Venezuela Devlet Başkanı, ülkesine yönelik darbe planlarının, mart ayında, Kolombiya'dan Venezuela'ya silahlı eylem yapılması için silah gönderdiğini açıklayan eski Tümgeneral Cliver Alcala ile başladığını söylemişti.