Koronavirüs salgını etkisini kaybettirmeden tüm dünyada devam ediyor. Salgından en çok etkilenen ülke olan ABD'de Başkan Trump, durumun daha da kötüye gideceğini söyledi. Salgın ilk başladığı zamanlarda "basit bir grip" diyen Bolsonaro'nun ülkesi Brezilya'da ise enfekte olan sayısı neredeyse 2.2 milyon oldu. Şimdiye kadar 14 kişinin salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği Hong Kong'da ise kapalı yerlerde maske takma zorunluluğu getirildi.

Trump’tan koronavirüs açıklaması: Durum daha da kötüleşecek

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki koronavirüs salgını hakında yaptığı bir açıklamada, durumun düzelmeden önce daha da kötüye gideceğini söyledi.

Trump, “Böyle konuşmayı sevmem ama durum böyle” diyen Trump, tüm Amerikalılardan maske takmalarını talep etti ver bunun gidişata bir etkisi olacağını ve insanların böylece “vatanseverliğini gösterebileceğini” vurguladı.

Trump, “Sosyal mesafeye uyamayacak herkesten maske takmasını istiyoruz. Maskeleri sevin ya da sevmeyin, bir etkileri var ve bizim de her türlü etkiye ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Genellikle maske takmayan Trump, daha önce de “hijyenik değil” diyerek maskelere karşı çıkmıştı.

ABD basınında yer alan haberlere göre Trump’ın danışmanları, ülkedeki vaka sayılarının artmasının ardından bu konudaki politikasını değiştirmek için ABD Başkanı’na baskı yaptı. Uzun aradan sonra düzenlediği koronavirüs basın toplantısında konuşan Trump, basın toplantısı öncesinde cebinden maske çıkardı fakat takmadı.

Trump’ın koronavirüs basın toplantıları, Nisan ayında insanlara dezenfektan enjekte etmeyi önerdiği toplantıdan kısa bir süre sonlandırılmıştı.

BBC Kuzey Amerika Muhabiri Anthony Zurcher, son seçim anketlerinde Trump’ın koronavirüs krizini yönetememesinin oy oranını azalttığının görüldüğünü, bu nedenle Beyaz Saray’ın farklı bir yol izlemeye karar verdiğini anktarıyor.

HONG KONG’DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

Sağlık Bakanı Sophia Chan, Hong Kong’da yeni sıkı sosyal mesafe tedbirlerinin genişleterek, Çarşamba gecesinden itibaren AVM ve marketlerde de geçerli olmak üzere tüm kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Asya finans merkezi, yerel kaynaklı virüs yayılımının tespit edilmesi ve uzmanların üçüncü dalga konusunda uyarmasının ardından, sosyal mesafe kurallarını sıkılaştırıyor.

Chan, “Bu, Hong Kong için en kritik zaman. Yurttaşlardan sabırlı olmalarını ve mümkün olduğunca evde kalmalarını istiyoruz” dedi.

Yeni önlemlerin iki hafta sürebileceğini söyleyen Chan, son vakalardaki yükselişin genel olarak maske takmayan insanlar nedeniyle olduğunu ekledi.

Spor salonu ve eğlence merkezleri de dahil olmak üzere, 12 tip mekanın kapalı olması ve akşam 6’dan sonra restoranlarda yemek yeme yasağı 28 Temmuz’a kadar devam edecek.

Ocak ayının sonundan beri Hong Kong’da 2 binden fazla insan koronavirüse yakalanırken, 14 kişi ise salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

AVUSTRALYA’DA GÜNLÜK TESPİT EDİLEN VAKA SAYISINDA REKOR

Avustralya’nın Victoria eyaletinde, günlük tespit edilen koronavirüs vakası sayısında rekor kırıldı. Victoria eyaletinde son 24 saatte 484 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Tespit edilen bu sayı, Avustralya genelinde daha önce tespit edilen rekor vaka sayısından da yüksek. Bu da, ülkedeki tespit edilen günlük vaka sayısında yeni bir rekor olduğu anlamına geliyor.

BREZİLYA’DA SON 24 SAATTE 41 BİN VAKA

Salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Güney Amerika ülkesi Brezilya’da son 24 saatte 41 bin 8 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın aktardığı bilgilere göre, ülkede son 24 saatte 1367 kişi de salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

Salgından en fazla etkilenen ikinci ülke konumunda olan Brezilya’da şimdiye kadar tespit edilen koronavirüs vaka sayısı neredeyse 2.2 milyon olurken, yaşamını yitirenlerin sayısı 81 bin 487 oldu.