Trump'tan Suriye açıklaması: Bu saçma sonu gelmez savaşlardan çekilme vakti geldi

ABD Başkanı Donald Trump'tan AKP'nin hazırlandığı "Fırat'ın doğusuna operasyon" gündemiyle ilgili açıklama geldi.

ABD’nin Suriye’ye sadece 30 günlüğüne girdiğini ve bunun üzerinden yıllar geçtiğini söyleyen Trump, IŞİD’i kendisinin yenilgiye uğrattığını belirtti.

Trump, “Kürtler bizimle savaştı ama bunun için devasa boyutlarda para ve ekipman aldılar. Türklerle on yıllardır savaşıyorlar. Ben bu savaşı yaklaşık üç yıl engelledim ama bizim, birçoğu kabilesel olan bu saçma sonu gelmez savaşlardan çekilme ve askerlerimizi eve döndürme vaktimiz geldi. Çıkarımıza olan yerlerde, sadece kazanmak için savaşacağız. Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtlerin şimdi sorunu çözmeleri, yakaladıkları IŞİD savaşçıları ile kendi mahallelerinde ne yapmaları gerektiğine karar vermeleri gerekiyor” dedi.

Trump'ın açıklaması şu şekilde:

HİLLARY CLİNTON: MİDE BULANDIRICI BİR İHANET

Trump'ın açıklamasına seçimlerde rakibi olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin için 'otoriter lider' ifadesini kullanan Clinton Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Açık olalım: Başkan, sadık müttefiklerimiz ve Amerika'nın kendi çıkarlarına rağmen Türkiye ve Rusya'nın otoriter liderleriyle saf tuttu. Kararı hem Kürtlere hem de görev yeminine yönelik mide bulandırıcı bir ihanet."

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada "Belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik" denildi.

Reuters'e konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisiyse, "Türkleri askeri olarak durdurmayacağız" diyerek, operasyona yeşil ışık yaktıklarını doğruladı.