Trump Twitter, Biden da Facebook üzerinden sosyal medyaya yüklenmesine rağmen kampanyalarında sosyal medya reklamlarına büyük paralar harcıyorlar.

Trump ve Biden, hem sosyal medyayı topa tutuyor hem de reklam için para yağdırıyor

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal medya, ABD Başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden'ın seçim kampanyalarında önemli bir yer tutuyor. Her iki aday da bir yandan sosyal medyayı topa tutarken, diğer yandan facebook ve twitter reklamlarına büyük bütçeler ayırmaktan geri durmuyorlar.

Başkan Donald Trump, Facebook'ta yüzlerce mesaj satın alarak, rakip kuruluş Twitter'ı "sesini kısarak yaklaşan Kasım seçimlerini etkilemeye çalışmakla" suçladı.

Demokrat aday Joe Biden ise Facebook reklamlarına binlerce dolar harcadı. Biden, yayınlanan bir mesajında destekçilerine, Facebook'un Trump'ın gerçek dışı ifadelerini kaldırması için kampanya düzenleme çağrısında bulundu.

BIDEN FACEBOOK'U, TRUMP TWITTER'I ELEŞTİRİYOR

Associated Press'in haberine göre, her iki aday da her hafta Facebook ve Google reklamlarına milyonlarca dolar harcamakla birlikte bu platformları eleştirmekten geri durmuyorlar. Biden, Facebook'a pek çok mektup göndererek, Trump gibi siyasetçilerin yalan iddialarına sitelerinde yer veren yayın politikalarını eleştirdi.

Biden, Facebook'u demokrasiye "tehdit" olmakla suçlarken, Trump ise reklam satın alarak Twitter'a yüklenmek için Facebook'u kullanıyor.

Trump, kampanyası kapsamında Facebook'ta yayınladığı 600 reklamdan birinde şu ifadelere yer verdi: “Twitter Başkanınızın sesini kısmaya çalışarak 2020 seçimlerine müdahele ediyor"

Facebook ve Twitter son başkanlık seçiminden bu yana seçimlere ilişkin dezenformasyonu engellenmeye çalışmış ve gerçek olmayan hesap ağlarını kapatma taahhütünde bulunmuştu.

Biden sosyal medya reklamlarından birinde, “Size yalan söyleyebiliriz, ama söylemeyeceğiz" diyor. Ve "Öte yandan Donald Trump ve Cumhuriyetçi müttefikleri, oy kullanmaktan demokratik sürecin meşruiyetine kadar her konuda tehlikeli dezenformasyon yayan bu gibi Facebook reklamlarına MİLYONLAR harcıyorlar" diye devam ediyor.

Biden'ın kampanya ekibi; Facebook'u eleştirmesine rağmen yine de Facebook reklamlarına milyonlarca dolar harcadığını çünkü Trump'ın gerçek dışı paylaşımlarıyla başa çıkmanın yegane yolunun bu olduğunu, bunun nedeninin de Facebook'un bilgi teyidi uygulamaması olduğunu açıkladı.

Twitter, Mayıs ayının sonlarında Trump'ın oy kullanmayla ilgili gerçek dışı bir tweeti hakkında bilgi teyidi paylaşmasının ardından, Trump'ın kampanya hedefi haline gelmişti. O tarihten bu yana Twitter benzeri etiketleri Trump'ın 5 başka tweetine daha uyguladı.