TTB'den asistan hekimler için dekanlara çağrı

HABER MERKEZİ

Dr. Rümeysa Berin Şen’in nöbet çıkışı geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından asistan hekimlerin ağır çalışma koşulları gündemdeki yerini koruyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), aşırı nöbetler ve nöbet sonrası izinlerle ilgili tıp fakültelerinin dekanlarına bir yazı yazdı.

Yazıda, bazı tıp fakültelerinde uzmanlık öğrencilerinin 36 saate varan sürelerle çalıştırıldıklarına, nöbet ertesi izin haklarını kullanamadıklarına, bu haklarını kullandıklarında ücretlerinin kesildiğine dikkat çekildi.

Yasa ve yönetmeliklere de işaret edilen yazıda, "Meslektaşlarımızın fiziksel, ruhsal ve sosyal iyilik halleri görmezden gelinemez, sağlıklarını bozan tutum ve uygulamalara göz yumulamaz. Fakültenizde eğitim ve çalışma hakkı ihlallerinin oluşmaması ve varsa hızla çözülmesi için gerekli hassasiyet ve mesleki dayanışmayı göstereceğinize olan inancımızla saygılar sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 81 il sağlık müdürlüğüne bir yazı yollayarak, asistan hekim nöbetlerinin üç günde birden daha sık olmayacak şekilde düzenlenmesini ve nöbet ertesi izin verilmesini istemişti.