Türk Tabipleri Birliği, grev yapan doktorları "Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya" diyerek hedef gösteren imam Ahmet Gür hakkında suç duyurusunda bulundu. Gür'ün "görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma”, “suç işlemeye tahrik”, “halkın kin, düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

TTB'den doktorları hedef gösteren imam hakkında suç duyurusu

Türk Tabipleri Birliği (TTB), can güvenliklerinin sağlanması için grev yapan doktorları hedef alan Konya Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu metninde, grev eylemlerinde acil hastaların, diyaliz hastalarının, acil ve riskli gebelerin, çocuk acillerinin, kanser hastalarının, yoğun bakım hastalarının bakımının aksatılmadığı, yoğun bakım ve yatan hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterildiği hatırlatıldı.

İmamın sözlerinin hekimlerin yaşam hakkının ihlali de dahil her türlü davranışı meşrulaştırmaya çalıştığının vurgulandığı suç duyurusunda; “görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma”, “suç işlemeye tahrik”, “halkın kin, düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından kamu davası açılması ve imamın cezalandırılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

İmam Ahmet Gür, 8 Temmuz'da medyaya yansıyan cuma hutbesindeki skandal konuşmasında şunları söylemişti:

“Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var. Tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir; daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı, kadın cinayetleri… Televizyonlarda gösterile gösterile kadın cinayetleri çoğaldı. Bu neyi getirir. Sen hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, doktor da dedi ki ‘Bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun.”

Hakkında soruşturma başlatılan imam Gür, açığa alınmıştı.