Türkiye hapishanelerindeki hasta tutuklulardan biri olan Erol Zavar için TTB, dün basın toplantısı yaptı. TTB, Cumhurbaşkanı...

Türkiye hapishanelerindeki hasta tutuklulardan biri olan Erol Zavar için TTB, dün basın toplantısı yaptı. TTB, Cumhurbaşkanı Gül’e Zavar’ın durumuna ilişkin bir rapor gönderdi
CİHAN ELİGÜZEL

Kanser hastası tutuklu Erol Zavar'ın tedavi görebilmesi için hapishaneden tahliye edilmesini talep eden Türk Tabibleri Birliği (TTB), Zavar'a ilişkin hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanlığı'na göndereceklerini açıkladı.
Erol Zavar'la Yaşama Hakkı Koordinasyonu, TTB ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), mesane kanseri Erol Zavar'ın bir an önce serbest bırakılması talebiyle ortak bir basın açıklaması yaptı. TTB Başkanı Gençay Gürsoy, Erol Zavar'ın eşi Elif Zavar ve ÇHD'nin başvurusu üzerine, bir heyet oluşturarak Erol Zavar'ın sağlık dosyasını incelediklerini belirtti. İncelenen dosyaların ardından bir değerlendirme raporu hazırladıklarını söyleyen Gürsoy, raporu Cumhurbaşkanlığına göndereceklerini kaydetti.

‘RAPORLARIMIZI DİKKATE ALIN’
Gürsoy, ''Erol Zavar'ın tedavisinin uygun koşullarda gerçekleştirilebilmesi için zaman kaybedilmeksizin tahliyesinin sağlanması, bu ülkenin vicdanını oluşturduğunu düşündüğümüz demokratik kamuoyumuz ve tüm duyarlı insanlarımız için ertelenemez bir görevdir'' dedi. Kanser hastası Güler Zere ve hapishanelerdeki onlarca tutuklu ve hükümlünün sağlık durumuna da dikkat çeken Gürsoy, tedavi için tahliye gerektiğini vurguladı.
TTB'nin hazırladığı raporların dikkate alınması gerektiğini söyleyen ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, "Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda rapor vermektedir. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı yetkilerini kullanarak bu katliamı durdurabilirler. Bu ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur" diye konuştu.
Erol Zavar'a Yaşama Hakkı Kordinasyon'undan Dr. Alp Aydın da Adli Tıp Kurumu'nun taraflı olduğunu belirterek,"12 Eylül'ün ürünü olan bu kurum, doğası gereği politik kararlar alır. Türk Tabibleri Birliği'nin hazırladığı rapor çok nettir. Kaybedilecek zaman yoktur" dedi.

***

Güler için Meclis önüne
HAPİSHANEDE kansere yakalanıp hızla kilo kaybeden ve sadece sıvı gıdalarla beslenebilen Güler Zere'nin tahliye edilmesini isteyen çeşitli örgütler bugün başkanını seçmek için toplanacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde bir eylem gerçekleştireceklerini açıkladı.
Yapılan ortak açıklamada, "Ağır kanser hastası Güler Zere, Adli Tıp'ın kararıyla ölüme terk edildi. O artık bizim vicdanımız olmuştur. Onu yaşatmak, tecritten kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmak için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" denildi. Eyleme AMARGİ, Antikapitalist, Barış Ve Demokrasi Partisi, BDSP, Çağrı, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği, ÇHD, Demokrasi İçin Birlik Hareketi, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Hareket, Devrimci 78’liler, DHF, DİP Girişimi, DTP, EHP, EKD, Emekli-Sen 1-2-3-4 No’lu Şubeler, EMEP, Erol Zavar'a Yaşama Hakkı Koordinasyonu, ESP, Gülensu-Gülsuyu Derneği, Halk Cephesi, Halkevleri, İHD, Kaldıraç, KESK Şubeler Platformu, Mücadele Birliği, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi, ÖDP, ÖMP, Özgürlükçü Sol Hareket, Partizan, PEN, SDP, SODAP, Sosyalist Feminist Kolektif, Sosyalist Parti, TAYAD, TKP, TÖP katılacak. BirGün