TTB ile TMMOB birlikte deprem kurulu kurdu
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB), Maraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası bölgedeki hukuki işlemleri koordine etmek için Deprem Koordinasyon Kurulu'nu oluşturdu.


İki kurum tarafından yapılan ortak açıklamada, Deprem Koordinasyon Kurulu’nun deprem felaketi öncesinde ve sonrasında yaşanan sorunları tespit etmek, gerekli durumlarda sorunların çözümü için müdahil olmak ve bundan sonra yaşanabilecek felaketlere ilişkin politika oluşturulmasını sağlamak için oluşturulduğu dile getirildi. Deprem felaketinin farklı boyutları ile raporlanması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Felaketin hemen ardından her iki meslek örgütü de engel ve imkânsızlıklara rağmen seferberlik halinde dayanışma çalışmalarını başlatmış ve teknik konularda girişimlerde bulunmuştur. Çalışmalar halihazırda kurumlarımız tarafından sürdürülmektedir. Ülkemizin bugüne kadar yaşadığı felaketlerden çıkardığımız tecrübeler ışığında diyebiliriz ki felaketin en az birkaç yıl sonrasına kadar uzanacak vadede çalışmaların yürütülmeye devam etmesi gerekecektir."