Isparta-Burdur Tabip Odası seçimleri sırasında eski bir başhekim hekimlere, oda yöneticilerine ve Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan’a saldırıda bulundu. TTB ve Antalya Tabip Odası tarafından dayanışma ziyareti gerçekleştirildi. TTB Merkez Konsey Başkanı Fincancı, "Saldırıyı kabul edilemez buluyor ve TTB olarak kınıyoruz" dedi.

TTB ve Antalya Tabip Odası'ndan saldırıya uğrayan Prof. Dr. Nermin Karahan’a dayanışma ziyareti

HABER MERKEZİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Antalya Tabip Odası, saldırıya uğrayan Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan’a dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Hafta sonu gerçekleştirilen Isparta-Burdur Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda, eski bir başhekim, hekimlere, oda yöneticilerine ve Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan’a saldırı gerçekleştirdi. Yaşanan şiddet olayı sonrasında TTB ve Antalya Tabip Odası yöneticilerinden oluşan heyet Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Dayanışma ziyaretine TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut ile Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Cumhur İzgi ve Denizli Tabip Odası Üyesi Dr. Selda Sevtap Demirci katıldı. Heyet, Prof. Dr. Nermin Karahan’ı çalıştığı Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı’nda ziyaret etti. Daha sonra Isparta – Burdur Tabip Odası’nda hekimlerle bir araya geldi.

‘HEKİMLER YALNIZ DEĞİLDİR’

Ziyaretler sırasında; TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Saldırıyı kabul edilemez buluyor ve TTB olarak kınıyoruz. Bugün dayanışmak ve desteklerimizi iletmek için geldik. Saldırıyı yapan kişi hakkında yürütülecek olan mesleki disiplin soruşturması ve adli sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut ise “Tabip Odası başkanımıza yapılan saldırı aynı zamanda mesleğimize, meslek onurumuza ve meslek örgütümüze yöneliktir. Saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir hekimimiz ve tabip odası yalnız değildir. Baskılara, saldırılara karşı her zaman dayanışma içinde olacağız“ diye konuştu.

Prof. Dr. Nermin Karahan, TTB ve tabip odalarını her zaman yanlarında hissettiklerini vurgulayarak, “Yalnız olmadığını hissetmek çok güzel bir duygu. Bugün de dayanışmak ve destek ziyaretinde bulunmak için arkadaşlarımız geldiler. Meslektaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.