TTB yönetiminden yeni kararlara maskeli protesto

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı’nın maske zorunluluğu da dahil salgın önlemlerini kaldırma kararı, dün Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) Denizli’de yapılan Merkez Konseyi toplantısında ele alındı. Konsey üyeleri, maske kararını protesto etmek için toplantı boyunca maske kullandı.


Öte yandan maske zorunluluğunun kaldırılmasına TMMOB Makina Mühendisleri Odası’ndan (MMO) da tepki geldi. MMO Başkanı Yunus Yener, yazılı açıklamasında, Bakan Koca’nın “Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse maske takmak şart değil” şeklindeki sözlerini eleştirdi. Ülkede mevcut binaların büyük kısmının havalandırma ve klima sistemlerinin pandemiye uygun olmadığını vurgulayan Yener, “Bu durumun bulaş riskini artıracağını vurgulamak istiyoruz. ‘Yeterli havalandırma’ göreceli bir ifade. Binanın yeterli havalandırma şartını sağlayıp sağlamadığı MMO tarafından eğitilip belgelendirilen uzmanlar tarafından belirlenmeli” dedi.

Yener ayrıca, “Ülkemizde pandemiyi bitmiş varsayanlar, halk sağlığı önlemlerini dışlıyor ve asli sorumluluklarını yerine getirmiyor. Önceki erken normalleşmelerin yol açtığı milyonlarca vaka ve on binlerce ölümü dikkate almaksızın şimdi çok daha sorunlu yeni bir normalleşmeye gidilmesini çok sakıncalı buluyoruz” ifadelerini kullandı. H