Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin, K-Pop akımına ilişkin "Elimizde bilgiler var bazı ülkelerde bunlar özellikle yapılıyor," dedi.

TTK Başkanından K-Pop çıkışı: Elimizde bilgiler var

Türk Tarih Kurumu ile Kıbrıs Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı iş birliğinde Urfa'da "Kıbrıs'ta Tarih Eğitimi Çalıştayı" düzenlendi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin, çalıştaydaki konuşmasında, kurum olarak Türk tarihinin bilimsel yöntemlerle araştırılması noktasında yaklaşık bir asırdır çalıştıklarını söyledi.

Çetin, Kore'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan K-Pop akımının "cinsiyetsizleşme akımı" olduğunu söyleyerek, "Bu yapılanlar tesadüfi değil, elimizde bilgiler var bazı ülkelerde bunlar özellikle yapılıyor. O çocuklar hedef alınmış, o neslin ifsat edilmesi için bunlar kasıtlı yapılmaya çalışılıyor. Böyle de bir saldırıyla karşı karşıyayız." dedi.

Bugünkü çocukların bolluk döneminde yetiştiklerinden sıkıntı ve zorlukları çok fazla bilmediğini ileri süren Çetin, şöyle devam etti:

"Vatan sevgisi, milli ruh erozyona uğrayabiliyor. Tarihimizden dünyaya vereceğimiz şeyler var fakat emperyal sistem buna izin vermiyor. Tarihçiler olarak en temel görevimiz milli bilincimizi, vatan sevgimizi korumaktır. Yoksa yok oluruz. Milli bilinci, bireyin kendi kaderini kendisinin tayin etmesini, plan yapabilmesini istemiyorlar. Ne isteniliyor, tüketici ol, 'diğer kimlikleri bir tarafa bırak' deniliyor. Yani bizden istedikleri aynı zevklere sahip olun, aynı markaları giyin diyorlar."