TTNET, Vikipedi'deki 'insan penisi' ve 'vajina'' sansürlerini kaldırdı. TTNET, yaşanan sansüre ilişkin açıklama yaptı

TTNET'in 'garip' sansürü kalktı

TTNET'in bu sabah Vikipedi'de 'vajina' ve 'insan penisi' gibi maddelere uyguladığı sansür, TTNET kullanıcıları tarafından tepki görünce kaldırıldı. Mahkeme kararı olmadan erişimi engellenen maddeler öğle saatlerinde tekrar erişime açıldı.

Sabah saatlerinde TTNET aboneleri, ‘vajina’, ‘insan penisi’, ‘testis torbası’ ve ‘kadın üreme organları’ gibi maddelere erişmek istediklerinde ‘Bu sayfa kullanılamıyor’ yazısıyla karşılaşıyordu. Diğer internet servis sağlayıcıları ve mobil internet üzerinden ise sayfalara erişim sağlanabiliyordu.

TTNET: BİZİM DEĞİL, TİB'İN KARARI
TTNET'in bu sabah Vikipedi'de 'vajina' ve 'insan penisi' gibi maddelere uyguladığı sansür tartışmaları sürerken, TTNET'ten açıklama geldi. TTNET, yaşanan sansürün kendileriyle ilgili değil, TİB tarafından verilen kararla uygulandığını ifade etti. Kamuoyunda yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten TTNET, 'keyfi bir uygulamanın söz konusu olmadığını' açıkladı.

TTNET tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

17 Kasım 2014 tarihinde çeşitli web sitelerinde ve sosyal medyada Vikipedi sitesinin bazı sayfalarına, mahkeme kararı olmaksızın TTNET A.Ş. tarafından sansür uygulandığına ilişkin iddialar yer almaktadır. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

 TTNET A.Ş.’nin yasal düzenlemelere aykırı olarak keyfi bir şekilde herhangi bir siteye erişimi engelleme yetkisi bulunmamaktadır. Erişim engelleme işlemleri Mahkeme kararları ya da 5651 sayılı Yasa kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından verilen kararlara istinaden gerçekleştirilmektedir. Bahse konu olan sitede yer alan içeriklere erişim de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararına istinaden engellenmiştir.

 Konuyu önemle bilgilerinize sunarız.

 Saygılarımızla,

 TTNET A.Ş.