TÜGVA’nın, Yomra Merkez Ortaokulu’nda düzenlediği yaz okulunda kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime alındı. MEB’e bağlı okulda düzenlenen yaz okuluna Kaymakamlık, ‘Olur’ verdi

TÜGVA’dan harem selamlık yaz okulu

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN m.mertbildircin@gmail.com

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) çocuklara yönelik gerici uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Vakfın Trabzon’un Yomra ilçesindeki şubesinde başlatılan “TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu”nda kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda “kampa” alındı.

‘İdmanlı ve eğitimli bir nesil’
TÜGVA’nın Trabzon Yomra’da ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği yaz okulu, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Yomra Merkez Ortaokulu’nda gerçekleştiriliyor. Cinsel istismar ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’yle birlikte eğitimde etkin rol verilen vakıfların başında gelen TÜGVA’nın yaz okulunun altı hafta süreceği ve katılımın ücretsiz olacağı öğrenildi. Yaşları 10 ila 14 arasında değişen ortaokul öğrencilerinin katılabildiği etkinliğin amacı, “İdmanlı, bilinçli ve eğitimli bir nesil yetiştirmek” olarak açıklandı.

Akaid ve hadis dersleri
MEB ile imzaladığı işbirliği protokolleriyle okullarda ders vermesinin önü açılan ve öğrencilere, “Mecburen muhatap olacağınız karşı cinsle gerektiği kadar ve ciddiyetimizi takınarak konuşmalıyız” uyarısında bulunan vakfın düzenlediği etkinliğin programı da dikkati çekti. Yaz okulu kapsamında öğrencilere, Kuran dersi, ahlak, akaid eğitimi ve hadis dersleri verileceği bildirildi.

Kaymakamlık, ‘Olur’ verdi
MEB’e bağlı olan Yomra Merkez Ortaokulu’nda “harem-selamlık” düzenlenen yaz okulu için Yomra Kaymakamlığı’nın, “Olur” verdiği belirtildi. Yomra Merkez Ortaokulu yetkilisi, BirGün’ün, TÜGVA’nın okullarında düzenlediği etkinliğe ilişkin MEB’in onayı olup olmadığı sorusu üzerine Bakanlıktan izin alınmasına gerek olmadığını savundu.

***

İlk tahsis edilen okul değil

Bir devlet okulu TÜGVA’nın kullanımına ilk defa Yomra’da tahsis edilmedi. MEB ve vakıf arasında imzalanan, “Medeniyet ve Değerler Protokolü” kapsamında İzmir’in en köklü okullarından olan İzmir Atatürk Lisesi’nin derslikleri de TÜGVA’nın kullanımına açıldı. Bilal Erdoğan’ın yöneticileri arasında olduğu vakıf, İzmir Atatürk Lisesi’nin kendilerine tahsis edilen dersliklerinde, “Protokol gereği” İslami eğitim faaliyetleri yürüttü.