Savcılık, Üsküdar’da TÜGVA’yı protesto ettiği için 1 saatte soruşturma başlatılan 10 SOL Genç üyesi hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verdi.

TÜGVA protestosuna 1 saatte soruşturma açılan gençler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı

HABER MERKEZİ

16 Ekim’de Üsküdar’daki TÜGVA temsilciliği önünde basın açıklaması yaptıktan 1 saat sonra haklarında ‘jet soruşturma’ açılan 10 SOL Genç üyesi hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) kurum içinde kullandığı birçok belge basına sızmış, TÜGVA’nın kamuda yapılan ve yapılacak olan atamalarda büyük bir etkinliği olduğu ortaya çıkmıştı.

Büyük tepki çeken belgelerin kamuoyuna yansımasının ardından geçen 16 Ekim’de SOL Genç üyeleri tarafından İstanbul Üsküdar’daki TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği önünde basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Savcılık, eylemden 1 saat sonra 10 SOL Genç üyesi hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı sonuçlandıran Savcılık, 10 genç hakkında ‘kovuşturmanın yer olmadığına’ karar verdi.

Savcılığın kararında, ilgili kanuna göre “Bir gösteride katılımcıların ihtara ve zor kullanımına rağmen dağılmamakta ısrar etmeleri halinde suçun unsurları itibariyle oluşacağı” belirtildi. Savcılık kararının devamında, “Somut olayda şüphelilerin izinsiz ve yasaya aykırı olarak yaptıkları basın açıklaması şeklindeki toplantıya henüz koluk birimi olay yerine gelmeden kendiliğinden son verdikleri, bu hususun kolluk biriminde tutulan ve aslı dosya içerisinde bulunan tutanakta ‘ihbar üzerine olay yerine geçildiğinde herhangi bir slogan atan gruba rastlanılmadığı’ şeklinde yer aldığı, dolayısıyla suçun unsurları itibariyle oluşmadığı anlaşılmıştır” denildi.