2. Ege Onur Pikniği TÜGVA, TGB ve Yeniden Refah Partililerin hedef göstermesi sonrasında iptal edildi. Ege Onur Derneği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada kampüs ve çevresinde LGBTİQ+'ların güvenliğinden endişe duydulduğu için pikniğin gerçekleştirilmeyeceği duyuruldu. İzmir Barosu önünde açıklama yapan Üniversiteli LGBTİ+’lar “Biz LGBTİQ+’lar olarak yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz" denildi.

TÜGVA, TGB ve Yeniden Refah Partisi hedef gösterdi: İzmir’de LGBTİQ+’ların pikniği iptal edildi

HABER MERKEZİ

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde yapılması planlanan 2. Ege Onur Pikniği TÜGVA, TGB ve Yeniden Refah Partililerin hedef göstermesi sonrasında iptal edildi.

Ege Onur Derneği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada kampüs ve çevresinde LGBİQ+'ların güvenliğinden endişe duydulduğu için pikniğin gerçekleştirilmeyeceği duyuruldu

LGBTİQ+'ların İzmir Barosu Özgür Kürsü'de basın açıklaması yapılacağı kaydedildi. 

Ege Onur Derneği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Ege üniversitesi öğrencisi LGBTİQ+'lar olarak kampüs içerisindeki ve çevresindeki güvenliğimizden endişeliyiz. 2. onur pikniğimizi, bugünlük gerçekleştirmiyoruz. İzmir Barosu özgür kürsüde yapacağımız basın açıklamasına tüm dostlarımızı bekliyoruz.

İZMİR BAROSU EMNİYET'TEN TALEPTE BULUNMUŞTU

Etkinliğin hedef gösterilmesi sonrasında İzmir Barosu da açıklama yaparak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvuru yaparak pikniğin gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istemişti.

Konuya ilişkin İzmir Barosu'nun açıklamasında şunları kaydedilmişti:

"Ege Üniversiteli LGBTİQ+lar Yalnız Değildir Ege Üniversitesi öğrencileri, Onur Haftası kapsamında 02.06.2023 tarihinde saat 12.00'de üniversite kampüsünde yapmayı planladıkları ve Ege Üniversiteli LGBTİQ+ların bir araya geleceği "Onur Pikniği" nedeniyle hedef haline getirilirken, etkinlik de engellenmeye çalışılmaktadır. Konuyla ilgili Baro Başkanımızca Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile gerekli görüşmeler yapılmış, pikniğin yapılmasının sağlanması için gerekli önlemlerin alınması talep edilmiştir. Öte yandan 02.06.2023 tarihinde (yarın) yapılacak olası hukuka aykırı müdahaleleri ve yaşanması muhtemel hak ihlallerini önlemek için kriz masası oluşturulmuştur."

ETKİNLİK TÜGVA, TGB VE YRP TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLDİ

Ege Üniversitesi'nde yapılması planlanan etkinlik, aralarında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen TÜGVA ve Vatan Partisi'nin gençlik örgütlenmesi Türkiye Gençlik Birliği tarafından da hedef gösterilmişti. 

TGB Genel Sekreteri Samet Kunt da sosyal medya üzerinden LGBTİQ+'ları hedef almıştı. Kunt paylaşımında "Kimseye AB-ABD fonlarıyla, üniversitelerimizde LGBT şovları yapmasına izin vermeyiz. Aileye, çocuğa, milli devlete, doğal cinsiyete düşman bu çürüme ile mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner de LGBTİQ+'ları TÜGVA ve TGB ile hedef gösterenler arasına katılmıştı.

Güner, "2 Haziran Cuma günü Ege Üniversitesinde LGBT oluşumlarının Onur Pikniği adı altında düzenlenecek etkinliğinin iptal edilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bunda ne var demeyin. İfsad projeleri size bunu dedirterek başlıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

İZMİR BAROSU ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPILDI

İptal edilen piknik hakkında İzmir Barosu önünde Üniversiteli LGBTİ+’lar açıklama yaptı. 

Açıklamada “Biz LGBTİQ+’lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste, sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Biz her sene olduğu gibi bu sene de onur ayını neşe ve dayanışmayla karşıladık. Ege Üniversitesi öğrencisi LGBTİQ+’lar olarak 2. Ege Onur Pikniğimizi gerçekleştirmek istedik. Soframızı, birbirimizle ve hocalarımızla paylaşmak, oyunlar oynamak, şarkılar söylemek istedik. Bir süredir olduğu gibi secim sürecinde de iktidar neredeyse tüm politikasını LGBTİQ+’ları düşmanlaştırmak üzerine kurmuştur. Seçim sonuçları daha kesinleşmeden yapılan zafer konuşmasında ilk is biz LGBTİQ+’ları hedef göstermeye daha da yüksek bir perdeden devam etmek olmuştur.

Haziran ayıyla birlikte onur ayının başlaması sebebiyle, geçen sene de Ege Üniversitesi kampüsünde öğrenciler olarak yaptığımız onur pikniğinin aynısını bu sene de kampüsümüzde yapmak istedik.

Vatan Partisi’nin gençlik yapılanması olan TGB, TÜGVA, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu, BİRCONFED genel başkanı ve cihatçı ve faşist çeteler tarafından sosyal medya üzerinden açık bir şekilde saldırıya uğrayacağımıza dair tehdit edildik. Bunun üzerine, bize ve pikniğimize gelebilecek herhangi bir zararı önlemeye yönelik tüm Ege Üniversitesi bileşenlerini sorumluluk almaya davet ettik. Bilimsel bir kurum olan ve Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi, hukuk dışı olan bu hedef göstermelerle ilgili tek bir açıklama dahi yapmadı ve bizim güvenliğimizi sağlamak için hiçbir önlem almadı. Ardından Ege Üniversitesi rektörlüğünün pikniği yapmamıza izin vermeyeceğini öğrendik.

Biz piknikten önce kampüse girmeye çalışırken arkadaşlarımızı durdurup “Nereye geldin?” diyen emniyet, cihatçı faşistleri bize saldırması için kampüs içine soktu. Can güvenliğimizden endişelendiğimiz için pikniğimizi erteleyip İzmir Barosu önünden özgür kürsüde yapmak istediğimiz açıklama da emniyet tarafından engellenmeye çalışılmaktadır. İzmir emniyeti hala bizim özgürce toplanma hakkımızı ve basın açıklaması hakkımızı elimizden almakla bizi tehdit etmekte ve suç işlemektedir.

Daha geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin 3 eşi olduğu ortaya çıkan Yeniden Refah Partisi, yöneticileri çocuk istismarı faili olan, çocuk istismarını aklayan TÜGVA ve korku ve nefret yayan söylemlerle iktidarın bekçiliğini yapan TGB, bizlere ahlak dersi veremez! Varoluşlarımıza ve hayatlarımıza sapkınlık, ABD propogandası diyerek kriminalize edemezler. Biz LGBTİQ+’lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste, sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz! Nefrete inat yaşasın hayat!"