Tüm Bel-Sen’den açıklama: ‘Hak gaspçıları cevaplarını alacaktır’

HABER MERKEZİ

Salgının emekçi aleyhine fırsata çevrildiğini belirten Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) emekçilerin haklarına sahip çıkmak için örgütlenmeye çağıran bir basın açıklaması yaptı. Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, salgın bahanesiyle belediye emekçilerinin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara tepki göstererek “Yerel yönetim emekçilerinin sağlığı kent halkının da sağlığıdır” dedi.

Sendika genel merkezinde yapılan basın açıklamasını okuyan Bozkurt her türlü riske rağmen kamu hizmetlerini aksatmadan sunmaya gayret eden belediye emekçilerinin kazanılmış haklarının yok sayıldığını söyledi.

Tüm emekçileri, emek düşmanlığına karşı örgütlenmeye çağıran Bozkurt son olarak şu ifadeleri kullandı: “Tüm yerel yönetim kurumlarında derhal ve hızla gerekli tedbirler koruyucu önlemler yoğun testler işyerlerinden başlayarak yapılmalıdır. Salgını fırsata dönüştürür gibi emekçiler üzerindeki baskı ve denetimi arttırmak, sendikasızlaştırmak, isteyen işverenler, belediye emekçilerinin örgütlü mücadelesi ile cevaplarını alacaklardır.”

Öte yandan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No'lu Şube, Bakırköy Belediyesi'nde yaşanan hak gasplarına karşı bugün eylem yapacak. CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı önünde 12.00 de bir araya gelecek olan emekçiler Bakıtköy Özgürlük Meydanı'na yürüyerek basın açıklaması yapacaklar.