Tüm Bel-Sen’den fidan dikme kampanyası

BİRGÜN İZMİR

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, “Yitirdiğimiz ormanlarımızı el birliği ile çoğaltıyoruz” diyerek fidan dikme kampanyası başlattı.

Tüm Bel-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Maalesef uzun süredir Türkiye’nin her tarafında çıkan orman yangınları için üzülüyor ve endişeleniyoruz. Özellikle son günlerde İzmir’de peş peşe çıkan yangınlar bu üzüntümüzü daha da artırdı. İtfaiye emekçilerinin tüm özverili çalışmasına rağmen kuvvetli rüzgâr ve ihmaller nedeniyle birçok ağacımızı yitirdik. Kaybettiğimiz ağaçların yerine örgütlü gücümüzle daha fazlasını koymak için harekete geçeceğiz” denildi.

Ege Orman Vakfı’nın hesabına yatırılacak 11 TL ile bir ağacın dikileceği belirtilen açıklamada, “Tüm Bel-Sen olarak daha önce Ege Orman Vakfı aracılığıyla Foça ve Menderes’te böyle bir çalışma yürütmüş ve üyelerimizin adına dikilen fidanlarla korular meydana getirmiştik. Benzer bir kampanyayı, bu sefer daha güçlü bir şekilde tekrarlayacağız. Yanan yerlerin ağaçlandırması için belli bir süre geçmesi gerektiğinden, Kınık ilçemizin Cumalı köyünde yeni bir fidan dikme kampanyası düzenliyoruz. Şimdi gücümüzü gösterelim ve ülkemizin her geçen gün griye çalan rengini tekrar yeşile çevirelim” ifadelerine yer verildi.