TÜM BEL-SEN’den Sayıştay hakkında suç duyurusu: Toplusözleşme hakkımız engellenemez

BÜŞRA ZEHRA TÜMER

KESK ve KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen üyeleri, belediyelerle imzaladıkları toplu iş sözleşmelerinin ‘Kamu zararı oluşturuyor’ denilerek engellemesini protesto etti. Sendika üyeleri, açıklamanın ardından sözleşmeleri engelleyen Sayıştay denetçileri hakkında İstanbul Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulundu.

Şişli Belediyesi önünde yapılan eylemde konuşan Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nazmi Öztürk, 25 yıldır grevli toplusözleşmeli sendika hakkı için mücadele verdiklerine dikkat çekti. Öztürk, uluslararası anlaşmaların iç hukukla bütünleştirilmesini sağlayan bir düzenlemenin yapılması zorunlu iken, hükümetin 4688 sayılı yasayı yeniden düzenleyip yasaya koydukları 32’nci madde ile kendilerini susturmaya çalıştıklarını belirtti.

Özgür ve bağımsız bir şekilde toplusözleşme yapmak istedikleri söyleyen Öztürk, “Hükümetin yaptığı uyum yasaları milletlerarası anlaşma hükümleri ile uyuşmamaktadır. Bu nedenle yaptığımız toplusözleşmeler doğrudur. Bundan sonra da demokrasiyi özümsemiş belediye başkanlarımızla toplusözleşme imzalamaya devam edeceğiz” dedi.