Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube yöneticisi Birkan Acar’ı itibarsızlaştırma kampanyasına karşı basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Acar’ın tüm sendika yöneticileri gibi emek ve demokrasi mücadelesinin bir neferi olduğu vurgulandı

Tüm Bel Sen'den yöneticisi hakkındaki paylaşımlara tepki

BERKAY SAĞOL

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube yöneticisi ve TİS Hukuk Sekreteri Birkan Acar, sosyal medya üzerinden açılan itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 7 gündür, 'Sinan Karataş’ rumuzlu bir hesaptan, sendikaların, çeşitli siyasi partilerin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının sosyal medya hesaplarına gönderilen mesajlar ile Acar’ın hedef alındığı kaydedildi.

İtibarsızlaştırma mesajlarına karşı KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 15 Temmuz’dan sonra birçok üyelerinin ve yöneticilerinin hakkında karalama kampanyası yapıldığını belirten Platform Sözcüsü Mustafa Güven, “Geçmişte birçok üyemiz bu karalama kampanyaları yüzünden hukuksuzca ihraç edilmişti. Bugün de çeşitli yöntemlerle itibarsızlaştırma çalışmaları devam etmektedir. Tüm Bel Sen 1 Nolu Şubenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yetki almış olduğu ve giderek güçlendiği bu sürecin ardından böyle bir kampanyanın başlatılmış olması manidardır” diye konuştu.

“HİÇBİRİMİZİN BİRBİRİNDEN FARKI YOKTUR”

Acar’ın en zor dönemlerde bile sınıf mücadelesinden geri durmadığını söyleyen Güven, “İçimizi oymaya çalışanlar bilmelidirler ki; arkadaşımız KESK’e bağlı tüm sendika yöneticileri gibi emek ve demokrasi mücadelesinin bir neferidir. Hiçbirimizin birbirinden farkı yoktur. Tüm yönetici arkadaşlarımız atamayla değil demokrasi mücadelesiyle sınanmış ve demokratik kongre iradesiyle sendika yürütmelerine seçilmiş siyasi emekçi temsilcileridir” dedi.

Karalama kampanyasıyla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını vurgulayan Güven, “Hepimiz arkadaşımıza yapılan bu ithamları kendimize yapılmış sayıyor ve onunla beraber olduğumuzu buradan kamuoyuna ifade ediyoruz. Kendilerini açık etmeden ve nereye hizmet ettiğini açıkça bilmediğimiz bu sahte hesaplardan gelen mesajlar ve mailler kendileri gibi sahtedir ve itibar edilmemesi gerekmektedir. Atılan söz konusu mesajlar ve maillerle ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız ve bu sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.