TÜM BEL- SEN: Kayyum halk iradesine ve demokrasiye yapılmış darbedir

BirGün/Ankara

KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atanmasının halk iradesine ve demokrasiye yapılan bir darbe olduğunu bildirdi.

“Derhal bu hatalı işlemden hukuksuzluktan geri dönün” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Evrensel hukuka ve Anayasa'ya aykırı bu işlem darbelerin sadece tankla asker postalları ile yapılmadığını da bir kez daha göstermiştir. Demokratik meşruiyeti olmayan bu işlem otoriterleşen devlet mekanizmasının yerel demokrasiyi kontrol altına alma isteğinin dışa vurumudur.

Kayyum atamak halk iradesine vurulan bir darbedir. 2015 sürecini yeniden örgütleyerek içinde bulunduğu çoklu kriz sürecini aşmaya, ömrünü uzatmaya çalışan hükümete hatırlatırız, her seferinde aynı sonucu alamazsınız. Kayyum halk iradesine karşı darbedir. O nedenle demokrasiyi savunacak 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde gösterdiğimiz tavrı, örgütlenme ve mücadele içinde emek ve demokrasi güçleri olarak asla vazgeçmeden sürdüreceğiz.”

GÖREVLERİNE İADE EDİN

TÜM BEL-SEN açıklamasında, hukuksuzluğun kabul edilemez olduğu vurgulanarak ,”Halkın seçimle sonuçlanan siyasal tercihlerine saygı gösterin.Derhal bu hatalı işlemden hukuksuzluktan geri dönün,seçilmiş belediye eş başkanlarını görevlerine iade edin.Çünkü hiçbir yurttaşımız, seçmen, emekçi bu hukuksuzluğu hak etmiyor, kabul da etmeyecektir” denildi.