Tüm otomobiller için 2023 yılı sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

NTV'nin aktardığına göre, AKP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu ve en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracak torba kanun teklifinden ek vergi çıktı.

Teklifle birlikte getirilen ek MTV iki taksitte ödenecek. İlk taksit, yasanın yürürlüğe girdiği ayı izleyen ay sonuna kadar ödenecek.

Ek MTV ikinci taksiti ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek. 2023 için en düşük MTV tutarı 219, en yüksek ise 101 bin 152 lira.

ERDOĞAN'A 'PLASTİK POŞET ÜCRETİ' YETKİSİ

Teklif, Cumhurbaşkanı'na marketlerde 25 kuruşa satılan plastik poşet ücreti, iki katına kadar artırabilme yetkisi de veriyor.

Teklifte, Covid-19 salgını söneminde kesilen cezaların iptal ve iadesi düzenlemesi de var.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'inde memur ve emeklilerin maaş artışlarını da içeren kanun teklifine ilişkin açıklama yapmıştı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifinin içeriğine ilişkin detayları paylaşan AKP'li Güler, "17 maddelik hazırladığımız teklifte kurumlar vergisi ve MTV'de yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca vergi kanunlarında yer alan bazı maktu vergi tutarlarının GSYH içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, maktu tutarların güncellenmesine imkan verecek şekilde yetki düzenlemelerini öngörüyoruz" demişti.