Bakırçay Havzası turu kapsamında Bergama'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bölgedeki yatırımları inceledi, meslek odaları temsilcileri, üreticiler ve yurttaşlarla bir araya geldi. Bergama Ticaret Odası'nda konuşan Soyer, işsizliğe çözüm üretmek için kır ve kent arasında bozulan dengeyi kurduklarını belirterek "Bu bir memleket meselesidir" dedi.

Tunç Soyer: Kuraklık ve yoksullukla mücadele etmek memleket meselesi

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilçelerde yatırımları incelemek ve İzmir Tarımı başlıklı vizyon çerçevesindeki çalışmaları anlatmak için başlattığı havza bazlı turlar sürüyor.

Bakırçay Havzası turuna dün Dikili'den başlayan Tunç Soyer, bugün belediye bürokratlarıyla birlikte Bergama'ydı. Sabah saatlerinde İZBETON şantiyesini gezerek üretim faaliyetlerini inceleyen Soyer, burada basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçede yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

İZBETON şantiyesinin ardından Bergama Ticaret Odası’nı da ziyaret eden Soyer, oda Başkanı Fikret Ürper ve ilçedeki meslek odalarının başkanları ile görüştü. Bergama Ticaret Odası Başkanı Ürper, ülkenin en verimli topraklarına sahip Bergama ve Kuzey Ege’de işsizlik oranlarının yüksekliğine dikkat çekti.

Bergama’da küçük üreticinin emeğinin karşılığını alması gerektiğini, bunun kent ve kır dengesi açısından önemini vurgulayan Soyer, “Üretici yerinde doyabilirse kentteki işsizler ordusuna katılmaz. Bakırçay Havzası’nda küçük üreticinin kooperatif çatısı altında örgütlenmesini, ürünü çeşitlendirmesini sağlarsak, bu üretimin kuraklık ve yoksullukla mücadele edecek noktaya gelmesini mümkün kılarsak başarılı olabiliriz" dedi.

tunc-soyer-kuraklik-ve-yoksullukla-mucadele-etmek-memleket-meselesi-845328-1.

TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMALIYIZ

Bergama’nın olağanüstü bir coğrafyaya ve tarihsel hazineye ev sahipliği yaptığına da değinen Soyer, “Burada Kozak gibi agro turizmin dünyadaki en güzel örneklerinden biri olma kapasitesine sahip olağanüstü bir yayla var. Yine muazzam tarihi, arkeolojik hazine var. Buna rağmen turizmden aldığı pay çok düşük. Bunun değişmesi lazım. Bu hazineyi dünyanın göreceği noktaya taşıyamazsak gideceğimiz bir yer yok. Yani burada hem tarımsal üretimi başka noktaya taşımamız hem de turizmde hak ettiğimiz yere gelmek için kafa yormamız lazım. Bunlar sektör meselesi değil, bunlar memleket meselesi. Bunların önünü açarsak tüm sektörlerin önünü açmış olacağız. Nitekim yarın Zeus Sunağı’nın evine dönmesiyle ilgili başlattığımız sürece ilişkin toplantı yapacağız. Zeus Sunağı’nın gelip gelmemesi meselesinden öte, biz orada Bergama’nın tanıtımı ile ilgili önemli bir süreci başlatıyoruz. Bergama’yı gündemde tutarak dünya kamuoyunun konuşmasını sağlamak için düğmeye basıyoruz. Öte yandan Bergama’nın turizmdeki rolü ile ilgili birçok çalışmamız var” dedi. İlçedeki meslek odalarının yöneticilerinin taleplerini tek tek dinleyerek not alan Soyer, üretim yolları başta olmak üzere eksiklikleri hızla tamamlayacaklarını belirtti.

BERGAMA BELEDİYESİ'NE İKİ OTOBÜS TÖRENLE VERİLDİ

Soyer, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından tamamen yenilenen iki adet otobüsün Bergama Belediyesi'ne teslim törenine de katıldı.