Tunç Soyer’e Yaşama ‘Değer Katanlar Ödülü’
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Bu yıl 17.’si düzenlenen ‘Yaşama Değer Katanlar Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. İstanbul Armada Otel’de düzenlenen ödül töreninde akademisyen, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, diplomatlar, sanatçılar ve iş insanlarından oluşan 34 jüri üyesinin oylarıyla bu yıl 25 kişi ve kuruma ödül verildi.

Yaşama Değer Katanlar Ödülleri ve B2B-Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu Başkanı Mehmet Gözcü, bu yıl ödüllere 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin damgasını vurduğunu belirterek, "Pandemi, ardından yaşadığımız ekonomik kriz ve son olarak 6 Şubat depremi, ülkemiz için işleri biraz daha zora soktu. Yaşanan büyük felaket bizleri daha duyarlı olmaya zorluyor. Özellikle kentleşme ve sürdürülebilirlik bundan sonra hayatımızda daha çok yer almak zorunda. Ayrıca ekonomiyi sadece büyüme ve kar ekseninde düşünmemeliyiz. Şirketlerimiz topluma daha fazla dokunmalı, sorumluluk almalı. Kente, çevreye, insana, hayvana daha fazla duyarlı olmalı. Bu yıl 17.’sini düzenlediğimiz ödül törenimiz tam da bu hassas dönemde tüm toplum kesimlerine bir mesaj verecektir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise depremin yaralarını saran Bir Kira Bir Yuva kampanyası ve İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi nedeniyle Yaşama Değer Katanlar-Yerel Yönetimler Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Başkan Soyer, “İzmir üzerine düşeni yaptı. İktisat Kongresi ve Bir Kira Bir Yuva projelerinde sadece bir köprüydüm” dedi.