Tunceli Valiliği, Covid-19 tedbirleri nedeniyle eylem ve etkinlik yasağını 15 gün daha uzattığını açıkladı.

Tunceli Valiliği eylem yasağını 15 gün daha uzattı

Tunceli Valiliği, daha önce aldığı eylem ve etkinlik yasağının süresini 15 gün daha uzattı. Yasağa gerekçe olarak, Covid-19 tedbirleri gösterildi.


Alınan karar doğrultusunda, gösteri ve etkinliklerin 15 gün süreyle mülki idare amirinin iznine tabi olduğu bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Du¨nya Sagˆlık O¨rgu¨tu¨ tarafından pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını ile ilgili, salgının yeni varyantları sonrasında artan bulas¸ıcılıgˆıyla birlikte vaka sayılarının ilimiz genelinde artıs¸ının toplum sagˆlıgˆı ve kamu du¨zeni ac¸ısından olus¸turdugˆu riski yo¨netme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve kamu gu¨venligˆinin sagˆlanması, temel hak ve hu¨rriyetlerin korunması amacıyla;

Tunceli il sınırları ic¸erisinde 2911 sayılı Toplantı ve Go¨steri Yu¨ru¨yu¨s¸leri Kanunu 17. ve 19. maddeleri, 5442 sayılı I·l I·daresi Kanunu 11/A ve 11/C maddeleri, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hu¨ku¨mleri ile I·l Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan kararlar kapsamında, Valilik ve Kaymakamlık makamına en az 48 saat o¨nce mesai saatleri ic¸erisinde yapılacak mu¨racaat sonucu uygun go¨ru¨lecek basın ac¸ıklaması ve etkinlikler, kamu kurum ve kurulus¸larının du¨zenleyecegˆi resmi bayram, resmi anma gu¨nleri, resmi to¨ren ve kutlamalar ile bu kurumların spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amac¸larla yapılan etkinlik ve toplantılar ile pandemi kuralları c¸erc¸evesinde du¨zenlenecek kapalı yer toplantıları haric¸ olmak u¨zere, insanların toplu halde bir araya gelmelerini sagˆlayacak her tu¨rlu¨ basın ac¸ıklaması, 29/09/2021 gu¨nu¨ saat 00.01 ile 13/10/2021 gu¨nu¨ saat 23.59’a kadar 15 gu¨n su¨reyle mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır.

Toplantı ve go¨steri yu¨ru¨yu¨s¸u¨, miting, ac¸ık yer toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, ac¸lık grevi, stant ac¸mak, imza kampanyası, konser, s¸enlik, el ilanı, bildiri, bros¸u¨r dagˆıtmak, afis¸, poster ac¸mak, mes¸ale yakma ve tas¸ıma, konferans, panel, sinevizyon go¨sterimi vb. tu¨m eylem ve etkinlikler, 29/09/2021 gu¨nu¨ saat 00.01 ile 13/10/2021 gu¨nu¨ saat 23.59’a kadar 15 gu¨n su¨reyle yasaklanmıştır.”