Koç Holding’in 3 yıllık sözleşme, mazeret izinlerinin azaltılması, vardiya sisteminin değiştirilmesi gibi dayatmalarına karşı bir aydır eylemlerini sürdüren TÜPRAŞ işçileri, önceki gün tüm rafinerilerde işyerini terk etmeme eylemi başlattı. Eylem dün de devam etti. İzmir’de PETKİM işçileri, kitlesel biçimde TÜPRAŞ rafinerisine yürüyerek eylemdeki işçilere destek verdi. TÜPRAŞ işvereni ve Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme […]

TÜPRAŞ işçisi fabrikaya kapandı

Koç Holding’in 3 yıllık sözleşme, mazeret izinlerinin azaltılması, vardiya sisteminin değiştirilmesi gibi dayatmalarına karşı bir aydır eylemlerini sürdüren TÜPRAŞ işçileri, önceki gün tüm rafinerilerde işyerini terk etmeme eylemi başlattı. Eylem dün de devam etti. İzmir’de PETKİM işçileri, kitlesel biçimde TÜPRAŞ rafinerisine yürüyerek eylemdeki işçilere destek verdi.

TÜPRAŞ işvereni ve Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri tıkanmış, arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamamıştı. Patronun 30 yıllık kazanımlarına göz diktiğini, bu dayatmaları asla kabul etmeyeceklerini duyuran binlerce işçi; İzmir Aliağa, Kocaeli İzmit, Batman ve Kırıkkale’de bulunan rafinerilerde birçok kez iş bırakarak tepkilerini dile getirmişti.

ALİAĞA’DA SINIF DAYANIŞMASI

İşçiler önceki gün de tüm rafinerilerde işyerlerini terk etmeme eylemi başlattı. Geceyi işyerlerinde geçiren işçiler, dün de eylemlerini sürdürdü. Aliağa rafinerisinde eylem yapan işçilere PETKİM işçilerinden de destek geldi. Sabah saatlerinde PETKİM rafinerisi önünde buluşan işçiler, yaklaşık 4 kilometrelik mesafeyi yürüyerek TÜPRAŞ rafinerisi önüne geldi. PETKİM’de çalışan ve Petrol-İş üyesi olan hemen tüm işçilerin destek ziyaretine katılması dikkat çekti.

TÜPRAŞ işçileri, PETKİM işçilerini alkışlar ve dayanışma sloganlarıyla karşıladı. Ziyarette konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay da dayanışmanın önemine dikkat çekti. TÜPRAŞ’ta imzalanacak sözleşmenin PETKİM işçileri açısından da önemli olduğunu belirten Oktay, 6 ay sonra PETKİM’de de sözleşme sürecinin başlayacağını hatırlattı.