Hatay İskenderun'da Aynur Mert ve 2 çocuğu evlerinde ölü bulundu. Aynur Mert'in evli olduğu firari Turgay Mert boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Turgay Mert, Aynur Mert'i ve 2 çocuğunu öldürdüğünü itiraf etti

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 41 yaşındaki Aynur Mert ile çocukları 16 yaşındaki Aleyna ve 14 yaşındaki Mehmet Ali Mert evlerinde ölü bulundu.

Denizciler Mahallesi'nde bir apartmanda yaşayan anne ve 2 çocuğundan haber alamayan yakınları polisi aradı.

Olay yerinde yapılan ilk inceleme sonucunda yedikleri ya da soludukları bir madde nedeniyle zehirlenerek öldüklerinden şüphelenilen anne ve iki çocuğunun cenazeleri otopsi için morga kaldırıldı.

TURGAY MERT CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay sırasında ulaşılamayan baba Turgay Mert'i firari olarak değerlendirdi. Babanın Osmaniye'de olduğu bilgisi üzerine operasyonla gözaltına alınarak İskenderun'a getirildi.

Turgay Mert, polisteki ilk ifadesinde Aynur Mert'i ve çocuklarını boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Turgay Mert’in ifadesinde dün öğleden sonra Aynur Mert'i elleriyle boğarak öldürdüğünü belirterek, “Ardından İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi’nde öğrenci olan oğlum Ahmet Ali’yi bekledim. O da gelince içine uyku ilacı attığım ayranı içirmek istedim. ‘Baba bu acı’ diyerek içmek istemedi. Onu da boğarak öldürdüm. Daha sonra aynı lise okuyan kızımı bekledim. Dershaneye gitmişti. Kızım da gelince onu da boğarak öldürdüm. Cinayetlerin ardından Osmaniye’ye gittim" dediği belirtildi.

Turgay Mert’in polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Turgay Mert’in boğarak öldürdüğünü söylediği kızı Aleyna, oğlu Ahmet Ali Mert ve Aynur Mert’in Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsileri tamamlandı. Cenazeleri, Aynur Mert’in babası Osman Karahasan ve akrabaları teslim aldı. Cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketleri Osmaniye’ye götürüldü.

Sorgusunda suçunu itiraf eden cinayet şüphelisi Turgay Mert’e tepki gösteren Osman Karahasan, “Aralarında bir problem olup olmadığını bilmiyorum. Uzman çavuşluktan atmışlar. Çocukları boğmuş” dedi.