Turizm yatırımcılarına günübirlik tesisler yapmaları amacıyla kamu taşınmazlarının tahsis süresi 10 yıldan 20 yıla çıkarıldı.

Turizmciye 20 yıllık kamu arazisi desteği

Oktay Evsen

Günübirlik turizm tesisi yapılması için yatırımcılara tahsis edilen kamu taşınmazları için 10 yıl olan kullanım süresi 20 yıla çıktı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, günübirlik tesis ve kür merkezi ile kamping ve konaklama amaçlı mesire yeri yapılmak amacıyla yatırımcılara kiralanacak kamu taşınmazlarının tahsis süresi 20 yılı geçemeyecek.

Yatırımın tamamlanarak turizm işletmesi belgesi alınması için günübirlik tesis ile kamping ve konaklama amaçlı mesire yerlerinin tahsis edildiği yatırımcılara 2 yıl da ek süre verilecek.

Kamu iştiraki tarafından işletilecek günübirlik tesisler için bakanlıkça geçici olarak Turizm İşletmesi Belgesi düzenlenecek ve bu tesisler işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenleninceye kadar bu belge ile faaliyet gösterebilecek.

Kesin tahsiste yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, yatırımcının kesin tahsis talebi geçersiz sayılacak ve ön izin dönemi için alınan teminat Hazineye irat kaydedilecek.