DTP Grup Başkanı Ahmet Türk "Demokrasi için bedel ödemeye hazırız" dedi. Meclis Grup toplantısında konuşan Türk...

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk "Demokrasi için bedel ödemeye hazırız" dedi. Meclis Grup toplantısında konuşan Türk, "Barış için demokrasi için halkımız bizi görevlendirdi. "Demokratik diyalog oluşturun" dediler. Yapmak istediğimiz de bu. 1993-1994"teki süreçle karşı karşıyayız. Milletvekili arkadaşımızın öldürülmesi, dokunulmazlığın kaldırılması elbette ki hafızalarımızdan silinmedi. Demokratik, çağdaş bir Türkiye"den korkulduğu için böyle bir sürece girilmişti. Tabii ki inançlarımızdan düşüncelerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Barış için canımızı vermeye hazırız. Eğer bu ülkede demokrasi için, barış için birileri bedel ödemesi gerekirse biz buna da hazırız." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın ABD gezisi sırasında "Kürtler azınlık değil, çoğunluğun bir parçası. Yeni Anayasa çalışmalarında hak ve özgürlükleri güvence altına alınacak" dediğini belirten Türk, "Başbakan"ın söylediklerinin kendi söylemlerinden farksız olduğunu" bildirdi. Ahmet Türk, önceki gün de Şırnak"ta 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı, kendilerine gösterilen tepki ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt"ın açıklamalarını değerlendirmiş ve "Farklı düşündüğümüz için hedef haline getirilmekteyiz" demişti.

ŞIRNAK"A HEYET AKINI

Öte yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Şırnak"ta inceleme yapmak üzere bu ile gitti. Şırnak"ta inceleme yapmak için ana muhalefet partisi de bir heyet gönderdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki bir heyet, Şırnak"ın Beytüşebbap ilçesinde düzenlenen saldırı sonucu 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Kılıçdaroğlu başkanlığında, milletvekilleri Yılmaz Ateş, Şevket Köse, Mevlüt Coşkuner ve Hulusi Güvel"den oluşan heyet, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile yaralı olarak kurtulan 2 kişinin ailelerini ziyaret edecek. Heyet, Şırnak Valisi Selahattin Aparı ile de görüşecek.

Gülşah Güneş Ankara