Türk Eczacıları Birliği, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından ilaç ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yarın 50 ton kapasiteli bir uçakla bölgeye ilaç ve tıbbi malzemeler ile diğer ihtiyaç malzemelerden oluşan yardımlar gönderecek.

Türk Eczacıları Birliği, deprem bölgesine 50 ton kapasiteli uçakla yardım gönderecek

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 kentte yarın 50 ton kapasiteli bir uçakla bölgeye ilaç ve tıbbi malzemeler gönderecek.

ANKA’nın aktardığına göre, TEB, bölge eczacı odaları aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki eczacıların bağışladığı yardımları, yarın İstanbul’dan hareket edecek uçak kargo ile bölgeye ulaştıracak.

TEB’den bugün yapılan açıklamaya göre, uçak kargoda ilk yardım ilaçları, ağrı kesiciler, antibiyotikler, ateş düşürücüler, kronik hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçlar gibi en çok ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzemeler ile bebek mamaları, bebek bezleri, hijyenik kadın pedleri gibi malzemeler yer alıyor.

Bunun yanı sıra bölge eczacı odaları aracılığıyla, toplanan ısıtıcılar, battaniyeler, kışlık montlar, çoraplar, bereler, çocuk giysileri gibi ihtiyaç malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Uçakla gönderilen yardımlar deprem bölgesine ulaştıktan sonra TIR’lar aracılığıyla afetten zarar gören bütün illere ulaştırılarak, hızlı bir şeklide depremzedelere dağıtılacak.