Aldığı kötü kararlarla sınırları zorlamaya devam eden TFF, küme düşmeme kararıyla çıtayı biraz daha üste taşıdı. Karara sporun içinde yer alan bütün kesimlerden büyük tepki geldi.

Türk futbolu ülkenin aynası olmaya devam ediyor: Maçlara da hakemsiz çıkalım!

Volkan ATEŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önceki gün aldığı kararla Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3 Lig için küme düşmeyi bu sezon için kaldırdı. Bu karar yıllardır büyük hatalarla yönetilen TFF’nin aldığı belki de aldığı en kötü kararlardan biri. Önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak ligin dezavantajları bir yana neden sekiz hafta boyunca liglerin oynatılıp bulaş riskinin neden artırıldığı cevaplanması gereken bir soru. Kümede kalmak için büyük mücadele veren takımların emeği hiçe sayılırken bu işin ekonomik olarak kulüpleri nasıl etkileyeceği tartışılıyor. Bütün bu detayların yanı sıra yayıncı kuruluşun karar alınana kadar bu durumdan haberi yoktu. Öyle ki Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi kararı şaşkınlıkla karşılayarak şu ifadeleri kullandı:

‘HABERİMİZ YOKTU’

“Dürüst olmak gerekirse benim için büyük bir sürpriz. TFF'yle geçen ay, 4 kez görüştük. Kimse bize bu konudan bahsetmedi. Covid'den ve gelecek sezondan bahsediyorduk. 18 takımdan, 21'e çıkması; yayıncıya sorulmadan verilebilecek bir karar değil, bence doğru bir karar değil. Günlük işimizi, prodüksiyon maliyetimizi etkileyecek, kanallarımızın stratejisini etkileyecek. 114 maç yayınlayacağız. %2 daha fazla maç olacak. Coğrafi durumu da konuşmamız lazım. 3 farklı şehirde olan kulüplerden bahsediyoruz. Daha çok ekip, daha çok yayın aracı kiralamak zorundayız. Bu, bizim için çok zor bir durum. Ligi bu şekilde yayınlamak kolay değil. TFF'nin kararlarına saygı duyuyoruz, onlarla birlikte çalışmaktan da mutluyuz.” "fakat bunun, resmi bir şekilde bize sorulmasını isterdik, verilerle onlara dönmek isterdik.

AĞAOĞLU, ÖZDEMİR’İ YALANLADI

TFF Başkanı Nihat Özdemir kararın 20 takımın ortak kararıyla alındığını söylerken bu açıklamada Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından yalanlandı: TFF'nin almış olduğu çok garip bir karar var. Madem küme düşme olmayacaktı o zaman bu lig niye oynandı? Öyle 20 kulübün ittifakı falan... Ben bunu asla kabul etmiyorum. Takvime baktığımızda önümüzde 65 maç var. Birçok oyuncu milli takımlara gidiyor. Önce önümüze bir takvim gelsin. Ayrıca gelir düşüşü yaşanacak. Bu gelir kaybının nasıl karşılanacağı konusunda teminat verilmesi gerek.

‘VERİLEN EMEKLERE YAZIK’

24 saat geçmeden TFF’nin iddia ettiği birlik bozulurken ilerleyen haftalarda bu durumun daha büyük tartışmalara yol açacağı aşikâr. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan spor yorumcusu Emre Özcan, “En başta ülke insanın futbol hafızasına haksızlık bu. Sonra Başakşehir’i ve Trabzonspor’u yenip efsanevi bir şekilde kalan Konyaspor’a haksızlık. Zirve yarışındaki takımlara haksızlık. Bütün takımların emeği hiçe sayıldı. 21 takım zaten ayrı garabet ama yabancı serbestisinin bir sezon daha devam edeceği haberi de aslında skandalı artırıyor. Resmen sus payı verilmiş kulüplere itiraz gelmesin diye. İki olayın da ne kadar saçma olduğu bundan daha iyi ortaya konulamazdı, bunun için de özel tebrikler” ifadeleriyle kullanarak kararın saçmalığını bir kez daha gözler önüne seriyordu.

Özetle, Türk futbolu ülkenin aynası olma görevini yıllardır olduğu gibi yine kimseye kaptırmadan devam ediyor ve keyfi kararlarla yönetilen Türkiye futbolu adım adım korkunç bir sona ilerlemeye devam ediyor.