'Türk geni koronavirüse karşı dirençli' iddiasınn bir benzeri de Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan geldi. Bolsonaro, Brezilyalıların virüsün yayılmasını önleyecek antikorlara sahip olduğunu iddia etti

'Türk geni' vakası bu kez Brezilya'da: Bolsonaro, 'genlerimizde engelleyici antikorlar var' dedi

Koronavirüsün yayılmaya başlamasıyla birlikte bilimsel olmayan uydurma iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce ülkemizde görülen 'Türk geni koronavirüse karşı dirençli' iddiasının bir benzeri de Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan geldi.

Koronavirüs salgını Brezilya’da giderek yayılırken, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, hiçbir dayanağı olmayan sözlerle virüsü hafife alarak, “Brezilyalıların virüsün yayılmasını önleyecek antikorlara sahip olduğunu” iddia etti.

Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro Başkanlık Sarayı önünde yaptığı konuşmasında, Brezilyalılara hiçbir şey olmayacağını savunarak halka güvence vermeye çalıştı.

Bolsonaro yaptığı açıklamada, “Asla bir şey kapmazlar, görüyorsunuz bazı kişiler kanalizasyona atlıyor, dışarı çıkıyor, dalış yapıyor, hiçbir şey olmuyor değil mi? Bence Brezilya’da zaten çok sayıda insana bulaşmış olması bile mümkün, birkaç hafta ya da ay önce. Virüsün çoğalmasına engel olacak antikorlar zaten var” ifadelerinde bulundu.

Devlet Başkanı’nın bu ifadelerine karşın ülkedeki vaka sayıları tam tersini söylüyor. Brezilya’da şimdiye kadar 2985 vaka ve 77 ölüm kaydedildi.

Salgınla mücadele yöntemleri eleştirilen Jair Bolsonaro, daha önce virüs için 'basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı' ifadelerini kullanıp alınan önlemleri de 'histeri ve kuruntu' diyerek eleştirmişti

Brezilya’da halk daha önce Jair Bolsonaro’nun virüse karşı yaklaşımını eleştirerek istifasını istemişti.