AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Atalay görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Umuyorum önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı iyi bir sonuç açıklar” dedi.

Türk-İş Başkanı: Cumhurbaşkanı ‘her şeyin farkındayım’ dedi
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Görüşme, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, görüşmeye ilişkin,"Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Sürpriz bir görüşme diyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk İş Başkanı’nın programında bu görüşmeye dair bir açıklama yok" ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Rakamları sundum, yıl başında şuydu, şimdi şu diye.. Cumhurbaşkanı ‘her şeyin farkındayım’ dedi” ifadesini kullandı. Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı ile herhangi bir artış oranı görüşmediklerini belirtirken, Cumhurbaşkanının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını işaret ederek, “Arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde sizinle paylaşırlar” dediğini aktardı.

Türk-İş Başkanı, daha önce enflasyondaki artış kadar bir artışın yapılması talebini hatırlatarak, “aynı noktada” olduğunu söyledi. Türk-İş’in açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının hatırlatılması üzerine ise Atalay, “Söylemek kolay, 10 bin olsun derim. Ancak istediğinle aldığının uyumlu olması lazım. İşveren de artış olsun ama artışı devlet karşılasın diyor.. Ben işçinin, insanın emeklinin cebine ne girecek ona bakıyorum” dedi. Ergün Atalay, “umuyorum önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı iyi bir sonuç açıklar” ifadesini kullandı.

Bazı işveren kuruluşlarının da “asgari ücret artsın” açıklaması yaptığını belirten Ergün Atalay, “Onların elini tutan yok. Zam yapsınlar. Böyle söyleyenlerin çoğunda sendika da yok” diye konuştu. Ergün Atalay, asgari ücrette ara artış yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını belirtti.

ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ VERİLMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde gerçekleştirdiği konuşmalarda art arda asgari ücret için zam sinyali vermişti. Erdoğan son olarak, "Dar gelirlilerin ve ücretlilerin hayat pahalılığı sebebiyle ortaya çıkan refah kayıplarını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz.Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuz ayında enflasyon farklarıyla rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. Önümüzdeki şubat-mart ile birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileceği için attığımız adımların insanlarımızın hayatlarındaki etkilerini daha iyi görecebileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücrete ara zam konusunda ilk net açıklama ise AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan gelmişi. Kurtulmuş, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya, "Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır" şeklinde yanıt vermişti.