İktidarın dava ve soruşturmalarla baskı altına almaya çalıştığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB), 70. Büyük Kongresini “Tababet İçin Adalet” sloganıyla gerçekleşti. Kongreye KESK, DİSK, TMMOB gibi emek ve meslek örgütlerinin yanı sıra siyasi partiler de katıldı. Açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, adalet talebinin sadece hekimler için değil nefes alan herkes için vazgeçilmez […]

Türk Tabipleri Birliği 70’inci Büyük Kongresini yaptı: Tababet için adalet

İktidarın dava ve soruşturmalarla baskı altına almaya çalıştığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB), 70. Büyük Kongresini “Tababet İçin Adalet” sloganıyla gerçekleşti. Kongreye KESK, DİSK, TMMOB gibi emek ve meslek örgütlerinin yanı sıra siyasi partiler de katıldı. Açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, adalet talebinin sadece hekimler için değil nefes alan herkes için vazgeçilmez bir talep olduğunu dile getirerek, “Sonuç ne olursa olsun bizler, ne yaptığımız açıklamaların suç ne de TTB Merkez Konseyinin utanılacak bir şey yaptığını düşünmüyoruz” diyerek her zaman iyi hekimlikten yana olacaklarını söyledi.

İktidar halk sağlığını hedef alıyor

Adıyaman, Türkiye’nin tarihindeki büyük ve önemli krizlerden birini yaşadığını söyleyerek, “Her meslekte olduğu gibi, çalıştığı sağlık kurumu iflas eden, haklarını alamayan ve işsiz kalan hekimler var. KHK’lerle ihraç edilmiş ya da güvenlik soruşturması bahanesiyle hiçbir hukuki, adli süreç işletilmeden mağdur edilen, işsiz bırakılan, eğitim hakları ellerinden alınan, işyeri hekimliği sertifikaları bile verilmeyen ve bu nedenlerle ekonomik krizi siyasal krizle çok daha ağır yaşayan hekimler, sağlık çalışanları ve yakınları var. Sağlıkta şiddetin ölümcül haliyle baş etmekte zorlanan bizler ve anlamlı, sonuç alıcı hiçbir adım atmayan bir iktidar ve Sağlık Bakanlığı var” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, TTB’nin sadece hekimlerin örgütü değil bir demokrasi kurumu olduğunu söyleyerek, “Halk sağlığının ve herkes için sağlık mücadelesinin en kararlı en geri adım atmaz temsilcisidir. Saray rejiminin TTB’ye saldırması da bu yüzdendir. Tabiplerin yargılanması bir utanç davasıdır” dedi. Böke İstanbul seçimin sonucun ise çok net olduğunu belirterek, “Farklılıklarla bir arada yaşamanın ya da farklılıkları dolayısıyla insanların ‘terörist’ ilan edileceği bir ortamda mı yaşamanın seçileceği gündür” diye konuştu.

Ortak mücadeleyle karşı koyacağız

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer ise adaletin olmadığı bir ülkede TTB’nin cezalandırılmak istendiğini söyledi. Başer, “Bu ceza kabulümüz değildir. Ceza verenlerin cezalandırılması için ortak mücadele edeceğiz” dedi. İstanbul seçiminde sandıktan çıkan umudun yetmeyeceğini, kurucu siyasetin üretilmesi hep birlikte tartışılıp örgütlenmesi gerektiğini söyledi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise, TTB’ye verilen cezaların yargılayanlar için utanç, TTB için ise onur davası olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Bizler iktidarların politikalarının ortağı olmak zorunda değiliz. TTB, bu politikalara ortak olmadığı için cezalandırılmıştır. İçinden geçtiğimiz süreç, tek adam rejiminin inşa süreci” dedi.

Sömürüye karşı yaşam mücadelesi

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, siyasal iktidarın talimatıyla verilen cezaların gölgesinde TTB’nin yargılanmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “TTB’nin açıklamasının arkasındayız. Bu mücadele sömürüye, savaşa, karanlığa karşı, aydınlanmanın, bilimin, yaşamın mücadelesidir” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, demokrasi ve adaletin olmadığı yerde emeğin haklarının olmayacağını belirterek, “Yarın demokrasiyi, seçme ve seçilme hakkını bu ülkenin geleceğini, emeğin haklarını oylayacağız. Biz yan yana geldiğimizde ve ayağa kalktığımızda bu ülkede demokrasi adalet İstanbul ve Türkiye kazanacak” diye konuştu.

Ülkeyi örgütlü kötülük yönetiyor

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz ise TTB’ye verilen cezayı kınayarak, “Siyasi iktidarın işine gelmeyenlerin cezalandırıldığı adalet olmaz. Halkın iradesi gasp ediliyorsa böyle adalet olmaz. Ülkemizi 17 yıldır piyasacı, rantçı ve örgütlü bir kötülük yönetiyor. Biz hiçbir zaman korkmadık, yılmadık. Eşitlik özgürlük, barış için mücadele edeceğiz. TTB yöneticilerini, gezi direnişçilerini asla yalnız bırakmayacağız” dedi.