Türkan Saylan Ödül ve Anma Gecesi bugün

Aydınlanma mücadelesinin simge isimlerinden Prof. Dr. Türkan Saylan ölümünün 9'uncu yıl dönümünde anılıyor.

Her yıl Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümü olan 19 Mayıs’ta düzenlenen “Türkan Saylan Ödül ve Anma Gecesi’ bu akşam İş Sanat'ta gerçekleştiriliyor.

İstanbul ‘da Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Orhan Kurtuldu’nun sunuculuğunda gerçekleşecek gece “Türkan Saylan Denince” adlı gösterim ile başlayacak. Gösterimin ardından Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliğinde düzenlenen konser bölümünde Barış İçin Müzik Korosu ve MÜZED’in katkılarıyla Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu sahne alacak. Tören, İstanbul Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Soprano Burcu Soysev’in piyanist Fügen Yiğitgil eşliğinde vereceği Şan Resitali ile sona erecek.

Ödüller veriliyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin, 2010 yılından itibaren her yıl, Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için verdiği bilim ve sanat ödüllerinin sahipleri yapılacak törende sahiplerine verilecek.

Sanat ödülü Bozkuş'un

Sezer Ateş Ayvaz, Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Selim İleri ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’dan oluşan seçici kurul, sanat dalında “öykü” ödülüne Bünyamin Bozkuş’un Cennetin Kenar Mahallesi adlı eserini değer gördü.

Bilim ödülü Algın’ın

Bilim Akademisi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle Genç Bilim İnsanları Ödül Programına (BAGEP) sağlık bilimleri alanından başvuran adaylar arasından bir kişiye BAGEP ödülünün yanı sıra “Türkan Saylan Bilim Ödülü” de veriliyor. Bilim Akademisi tıp seçici kurulu bu yıl Prof. Dr. Oktay Algın’ı 8.Türkan Saylan Bilim Ödülü’ne layık gördü.