Türkiye’de Turkcell ile işbirliği yaparak hizmet vermeye başlayan GeForce Now, önce uluslararası fiyatlandırmanın iki katı “Türkiye özel” fiyatıyla, şimdi de Türkiyeli oyuncuları Avrupa sunucularından izinsiz olarak Turkcell sunucularına taşıyacağını açıklayarak büyük tepki topladı.

Turkcell ve GeForce Now’dan tepki çeken Türkiye kararı

Anıl ATAŞ

Kaliforniya merkezli dünyaca ünlü ekran kartı üreticisi NVIDIA’nın bulut tabanlı oyun platformu GeForce Now, geçtiğimiz günlerde Turkcell GAME+ ile anlaşarak Türkiye’ye sunucu kurma kararı aldı.

Bu haber oyuncular tarafından heyecanla karşılanırken bir süre sonra açıklanan abonelik fiyatları bu heyecanın kısa sürmesine sebep oldu.

Yurtdışı aylık abonelik fiyatı 5 dolar olan servisin Türkiye fiyatı kısa süre önce 75 Türk Lirası (yaklaşık 10 dolar) olarak açıklandı. NVIDIA’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ilgili fiyatlandırmanın sorumlusu olarak okları Turkcell’e çevirmesi de oyuncuların tepkilerini daha da artırdı.

Açıklanan fiyatın ardından oyuncuların büyük bir çoğunluğu yüksek gecikme sürelerini göze alarak Avrupa sunucularını daha düşük ücretle kullanacaklarını çeşitli platformlarda belirterek tepkilerini dile getirdi.

Ancak, NVIDIA’nın sabah saatlerinde Türkiyeli oyunculara gönderdiği e-postada; Türkiye’de ikamet edip Avrupa sunucularından hizmet alan kullanıcıların hesaplarının 3 Mayıs itibariyle bedava üyeliğe dönüşeceği, sunuculardaki hesapların Turkcell bünyesindeki GAME+’a aktarılacağı bilgisi verildi. Alınan bu kararın ardından oyuncular, çeşitli kafa karışıklıklarıyla tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Oyuncular ve oyun yayıncıları, 3-6 aylık yaptıkları ödemelerin iade edilip edilmeyeceğinin yanı sıra kişisel verilerin Turkcell tarafıyla kullanıcıların bilgisi ve rızası olmadan paylaşılacak olmasına ve firmanın bu dayatmasına tepkili.

turkcell-ve-geforce-now-dan-tepki-ceken-turkiye-karari-850374-1.