TÜRKİYE Barışını Arıyor Konferansı çağmalarının oluşturduğu 'Türkiye Barış Meclisi' ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, uğradığı....

TÜRKİYE Barışını Arıyor Konferansı çağmalarının oluşturduğu 'Türkiye Barış Meclisi' ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve gazetemiz yazarlarından Hrant Dink ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan DEP eski Milletvekili Orhan Doğan anısına gösterilen sinevizyon gösterimiyle başladı. 375 üyeden oluşan 'Barış Meclisi'nin Divan'ına 'Türkiye Barışı'nı Arıyor Konferansı' çağmalarından Nazan Üstündağ, Yüksel Mutlu, Ayhan Bilgen, Metin Bakkala ve Şeydi Fırat oybirliğiyle seçildi. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, açılış konuşmasını yapan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Başkanı Yavuz Önen, "Tüm insanlığı, bölgesel savaşlar nedeniyle acı çekmekte olan halkların ve bizlerin en acil ve vazgeçilmez gereksinimi olan barışı gerçekleştirmek, sürekli ve kalıcı kılmak için yola çıkıyoruz." dedi.

'DEVLET YURTTAŞLARIYIM SAVAŞIYOR'
Türkiye Barış Meclisi üyelerinden Cengiz Güleç ise, "Güvenlik ve istikrar adına yurttaşlarımızın bir bölümüyle yürütülen 'düşük yoğunluklu savaş' halinin acilen sonlandırılması gerekiyor. Çatışma ve şiddetin giderek yükseldiği, etnik milliyetçiliğin azgınlaştığı, farklılıklara toleransın iyiden iyiye solduğu, militarist resmi politikaların sivil yaşamı daralttığı bir ülkede yaşamayı insanlık onurumuzla bağdaştıramıyoruz." dedi.

MECLİSİN ÇAĞRICILARI
Barış Meclisi, aynı zamanda "Türkiye Barışını Arıyor Konferansı" çağrıcıları da olan şu isimlerden oluşuyor: Şeydi Fırat, Adem Avcıkıran, Ahmet Öcal, Akın Birdal, Altan Tan, Aydın Çubukçu, Ayhan Bilgen, Ayhan Çubuk, Büşra Ersanlı, Canip Yıldırım, Celal Beşiktepe, Celalettin Can, Coşkun Üsterci, Dilşah Özge, Doğu Ergil, Eşber Yağmurdereli, Galip Ensarioğlu, Kamil Ateşoğulları, Levent Korkut, Cengiz Güleç, Mehmet Elbistan, Melek Göregenli, Ragıp Duran, Sezgin Tanrıkulu, Songül Abdil, Şinasi Haznedar, Tarık Ziya Ekinci, Vedat Türkali, Yavuz Önen, Yurdusev Özsökmenler, Yusuf Alataş, Yusuf Zeren, Zeki Gül, Ziya Halis.
Özlem Zorcan Ankara

Barış meclisine katılanlar
TÜRKİYE Barış Meclisi açılışına, DTP'li Aysel Tuğluk, Nurettin Demirtaş ve Akın Birdal, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan, İstanbul Tabip Odası Başkanı Gençay Gürsoy, Akademisyen Sibel Özbudun ve Temel Demirer, İnsan Hakları Derneği eski başkanlarından Hüsnü Öndül ve Yusuf Alataş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, gazetemiz yazarlarından Yaşar Seyman'ın yanı sıra çok sayıda aydın, sivil toplum örgütü üyesi ve barış anneleri katıldı.