Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'de görülen ikinci koronavirüs vakasını açıkladı. Koca, ikinci vakanın, ilk vakanın takibe alınan çevresinden olduğunu bildirdi. Öte yandan Gana'da görülen ilk koronavirüs vakasının Türkiye'den giden bir kişide tespit edildiği bildirildi

Türkiye'de 2. koronavirüs vakası görüldü, Gana'daki ilk vaka ise Türkiye'den gitmiş

2019’un Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınının Türkiye'de ikinci kez görüldüğü açıklandı. Öte yandan Gana'da görülen ilk koronavirüs vakasının ise Türkiye'den giden bir kişide tespit edildiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada bir kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz."

İkinci koronavirüs vakasıyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "İkinci vaka da kontrol altında. Rehavet ve panik yok. Tedbirleri titiz bir şekilde uygulamak önemli. Okullar, toplu/çoklu hareketliliği ve kalabalık ortamları azaltmak için tatil edildi. Lütfen bu noktaya dikkat edelim" dedi.

GANA’DA İLK KORONAVİRÜS VAKASI: TÜRKİYE’DEN GİTMİŞ

Batı Afrika ülkesi Gana'da, ilk koronavirüs vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç'ten başkent Akra'ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

Bu kişilerin karantinaya alındığını ifade eden Agyeman-Man, temas kurdukları herkesin de takip altına alındığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Bakan Koca, 11 Mart Çarşamba günü 00:45'te yaptığı açıklamada Türkiye'de görülen ilk koronavirüs vakasını açıklamıştı. Koca, vakanın hangi ilde görüldüğünü ve yaşına ilişkin bilgileri paylaşmazken sadece erkek olduğunu belirtmekle yetinmişti. Daha sonra yaptığı açıklamada ise Koca, şehir bilgisini paylaşmamalarının sebebini, "Eğer ili açıklamış olsaydık hassasiyeti sadece o vilayete yoğunlaştırır, diğer illerdeki tedbiri azaltabilirdik. Her yerde hassasiyeti diri tutmak için açıklamadık…" ifadeleriyle açıklamıştı.