Twitter’da yandaş isimler, iktidara Ekşi Sözlük’ün kapatılması için çağrı yaparken, Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, sözlük yazarlarına küfür etti.

Türkiye gazetesi yazarı, Ekşi Sözlük yazarlarına küfür etti

Twitter’da yandaş isimler, açılan muhalif nitelikteki bir başlık nedeniyle Ekşi Sözlük’ün kapatılmasını talep etti.

İktidarın kontrolündeki medya organlarında görev yapan pek çok yandaş isim, Ekşi Sözlük’te açılan ‘halkın ayaklanması için daha ne gerekiyor’ başlığı üzerinden platformun kapatılması gerektiğini savundu. Yandaşlar, Ekşi Sözlük’ün bu tür başlıklarla ‘halkı kin ve nefrete sürüklediğini’ iddia etti.

Açılan başlıkta ise yazarların ülkenin durumuyla ilgili eleştirilerde bulundukları; adaletsizliğe, hukuksuzluğa, güven eksikliğine ve daha bir dizi probleme vurgu yaptıkları görüldü.

Öte yandan başlığın 29 Haziran 2021’de açılmış olması ve şimdi yandaşlarca gündeme getirilmesi dikkat çekti.

Ekşi Sözlük aleyhindeki kampanyaya katılan Türkiye yazarı Fuat Uğur ise sözlüğün yazarlarına küfür etti. Yazarlara “veledi zina” diyen Uğur, şu ifadeleri kullandı:

“Ekşi Sözlük İnsanları linç eden, adını açıklamayan veledi zinalarıyla muhalif olmayan herkese en adice iftiraları atanların yuvalandığı bir foseptik çukurudur ve üzeri derhal kapatılmalıdır. Şimdi de isyan çağrısı yapmaları hiç şaşırtıcı değil. Yetkilileri göreve davet ediyorum.”

turkiye-gazetesi-yazari-eksi-sozluk-yazarlarina-kufur-etti-908326-1.