Türkiye Gazetesi yazarının kafası karışık: Muhalif medyaya baskı yok

SETA'nın düzenlediği 'Basın Özgürlüğü Tartışmaları' konulu panelde konuşan Türkiye gazetesi yazarı Ceren Kenar, muhalif medyaya baskı yapılmadığını öne sürdü.

Hükümet'in yaptığı siyasi baskının muhalif medya ve basına değil yandaş medyaya olduğunu söyleyen Kenar, “Açık söylemek gerekirse; siyasi müdahalenin, yani hükümetin yaptığı siyasi müdahalenin daha çok hükümete yakın medya kurumlarına olduğunu, muhalif medyada zaten olmadığını düşünüyorum. Yani, hepimizin bildiği bir ‘Alo Fatih’ hadisesi vardı. Mesela ‘Alo Sözcü’, ‘Alo Cumhuriyet’ diye bir şey söz konusu olamaz. Muhalif medya zaten muhalif bir şekilde yayın yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

MedyaTava'da yer alan habere göre; gazetecilerle ve basın kuruluşlarıyla ilgili Freedom House ve benzer kuruluşların raporlarını örnek gösteren Kenar, “Gezi olayları sırasında veya öncesinde işten çıkarılan insanlardan bahsediyorlar. Mesela Friedrich-Ebert’in raporunda, ‘Banu Güven, Can Dündar, Hasan Cemal gibi gazeteciler bizzat yapılan müdahale nedeniyle işlerini kaybetmiştir’ Bu gazeteciler aslında daha sonra başka yerlerde çalışmaya başladılar. İş kaybı da değil başka bir gazeteye transfer olma söz konusu.” diye konuştu.