Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün açıkladığı veriler doğrultusunda günlük Covid-19 vaka sayısında Fransa, İtalya ve İspanya’yı geride bırakarak dünyada 3’üncü sıraya yükseldi

Türkiye, günlük vaka sayısında 3’üncü sıraya yükseldi

Haber Merkezi

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkili olmaya devam ederken, Türkiye de günden güne yeni vaka ve ölümlerle sarsılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu akşam açıkladığı veriler, çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi.

Worldometers’ta yer alan verilere bakıldığında Türkiye, bugün kaydedilen 5 bin 138 yeni vakayla, günlük vakada virüsün Avrupa’daki merkez üssü İtalya, İspanya ve Fransa'yı geride bıraktı. Bu sayı aynı zamanda günlük vaka konusunda Türkiye’yi dünya genelinde de 3’üncü sıraya taşıdı.

ZİRVEDE ABD YER ALIYOR

Son 24 saatte ABD'de 18 bin 123 vaka, İngiltere'de 5 bin 233 ve Fransa'da 4 bin 785 vaka rapor edildi. İtalya’da 4 bin 694, İspanya'da ise 3 bin 579 vaka bildirildi.

Son günlerdeki seyir incelendiğinde, İtalya ve İspanya’nın vaka hızlarında yavaşlama göze çarpıyor. Virüsün dünyadaki merkez üssü ABD’de ise hızlı yayılım devam ediyor.

Dünyada ülkeler tarafından son 24 saatte açıklanan vaka sayıları şöyle:

turkiye-gunluk-vaka-sayisinda-3-uncu-siraya-yukseldi-715086-1.